Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patriotizam na djelu

Dobili na lotu i donirali milijune u kampanju za neovisnost Škotske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škotski par koji je dobio na lutriji Euromillions donirao je barem tri milijuna funti dobitka kampanji za neovisnu Škotsku, čime su postali najveći politički donatori u Velikoj Britaniji u zadnjih 15 mjeseci, objavio je britanski tisak.

Colin Weir, bivši kamerman, i njegova supruga Chris, bivša medicinska sestra, iz jednog gradića u blizini Glasgowa, dobili su na lutriji Euromillions 2011. gotovo 162 milijuna funti.

Pročitajte i ovo Humza Yousaf - 1 Meteorski uspon i jasan cilj Tko je novi škotski premijer Humza Yousaf? ''Mi ćemo biti generacija koja će ostvariti neovisnost" Slika nije dostupna Staro pitanje NOVI PROBLEMI? Ako Britanci izađu iz EU, Škoti imaju novi plan

Sunday Times, koji priprema godišnji popis najbogatijih Britanaca, objavio je da je njegova analiza pokazala da je par donirao barem tri milijuna funti za kampanju za neovisnu Škotsku, pred referendum 18. rujna.

'Odcjepljenje Škotske od Velike Britanije značilo bi kataklizmu!'

Ankete pokazuju da će Škotska na referendumu odbaciti neovisnost, premda su njezini zagovornici zadnjih mjeseci povećali broj pristaša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene