Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vjeruje se da su engleski znanstvenici na korak do posljednjeg dokaza da kostur iskopan ispod jednog parkirališta onaj davno izgubljenog engleskog kralja Richarda III.


Grob jednog od najpoznatijih engleskih kraljeva, Richarda III pronađen je, vjeruju znanstvenici, ispod parkirališta u gradu Leicesteru, piše Reuters. On je, naime, poginuo u borbi kod Bosworth Fielda 1485. godine, a bio je bio poznat po svojoj nemilosrdnosti i surovosti, a vjeruje se da je ubio i svoje nećake. Vjerojatno će ga sve vjekove obilježiti i izjava koju mu je u usta stavio William Shakespeare u svojoj drami: 'Konja! Konja! Kraljevstvo za konja!'.

>> Bugarski arheolozi: Otkrili smo najstariji europski grad!

Vezani članci Grob Milana Bandića građani pohode i satima nakon sprovoda - 5 Građani i tijekom večeri dolazili na grob Milana Bandića na Mirogoju, palili mu svijeće Slika nije dostupna U Vinkovcima pronađena četiri rimska groba

Po završetku dugogodišnjeg 'Rata ruža' Richardov grob je zaboravljen, a kako to ne bi tako ostalo pobrinula se skupina arheologa i znanstvenika koja vjeruje kako su ispod jednog parkirališta pronašli upravo njegov kostur.

'Kad smo isprva pronašli ovaj kostur nisam vjerovala da se radi o njemu. Ali kada sam pregledala kosti i pronašle tragove ozljeda nešto mi je reklo da je to upravo Richard III', kaže bioarheologinja Jo Appleby.

A radi li se doista o posmrtnim ostacima Richarda III doznat ćemo u ponedjeljak kada će arheolozi obznaniti do kakvih su točno saznanja došli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook