Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šestero Francuza, članova humanitarne organizacije Zoina arka, koji su zbog "pokušaja otmice djece" u N'Djemeni osuđeni na kaznu od osam godina prisilnog rada, u petak su poletjeli iz Čada u Francusku, gdje bi trebali odslužiti kaznu, izvijestila je agencija France Presse.


Šestero Francuza u policijskom je vozilu prevezeno iz pritvora u N'Djameni u zrakoplovnu luku. Kratko su se zadržali u VIP salonu u zračnoj luci, gdje su ih čekala osmorica agenata francuske zatvorske službe.

Vezani članci Slika nije dostupna Oslobođeni Španjolci stigli u Madrid Slika nije dostupna Španjolska: Posada zrakoplova u Čadu bit će oslobođena

Zatvorenici su u lisicama uvedeni u zrakoplov, Boeing tvrtke Toumad' Air Tchad koji je oko 14.40 sati po srednjoeuropskome vremenu poletio u vojnu bazu Villacoublay nedaleko od Pariza, doznaje se od dobro
obaviještenog izvora u N'Djameni.

Kada stignu u Francusku, šestorica članova Zoine arke izići će pred državnog odvjetnika, a zatim pred kazneni sud koji će odlučiti kojom će kaznom zamijeniti kaznu od osam godina prisilnoga rada koja ne postoji u francuskome pravu.

Prema francuskim pravosudnim izvorima, kazna bi mogla biti osam godina zatvora, no tu izmjenu mora prihvatiti Čad, upozorio je čadski ministar pravosuđa.