Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabar čin

VIDEO: Popeli se na kran kako bi spasili ženu iz vatre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinski radnik pričvršćen za kuku krana spasio je ženu iz zgrade u plamenu u kineskom gradu Xuzhou.

Prema policijskom izvješću vatra je zarobila 60-godišnjakinju u stanu, ona je tada potrčala na balkon kako bi dozvala pomoć. U pomoć su joj ubrzo stigla dva građevinska radnika s obližnjeg gradilišta. Kada su vidjeli oblak dima koji je izlazio iz ženina stana, shvatili su da vatrogasci neće doći dovoljno brzo.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede

Stoga je jedan radnih dovezao kran, a drugi se popeo na kuku krana koju su digli do ženina stana. Muškarac na kuki dohvatio je gospođu u nevolji, te ju užetom vezao za sebe, kako bi se spustili na sigurno. Muškarac koji je upravljao kranom spustio ih je na krov susjedne zgrade nakon čega je žena prevezena u bolnicu.

>> Pripravnik izgubio noge spašavajući samoubojicu od naleta vlaka!

U međuvremenu su došli i vatrogasci koji su u roku od pola sata ugasili vatru u stanu. 60-godišnjakinja je ubrzo prevezena u bolnicu iz koje je ubrzo i otpuštena.

'Nikada nisam dignuo čovjek ana kranu, no sada sam to odlučio napraviti jer je to bio jedini način da spasimo tu ženu iz vatre', rekao je radnik koji je upravljao kranom.

Radnik koji se popeo na kuku krana rekao je kako je naviknut na rad na velikim visinama, te da nije mogao gledati ženu u opasnosti, a da ništa ne poduzme u da joj pomogne, piše APTN.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene