Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt vrijedan gotovo milijardu i pol dolara zajednički su financirali i njime upravljaju SAD, Kanada, Europska unija, Japan i Tajvan.


Postavljena je posljednja antena najvećeg svjetskog teleskopa. Smješten je u čileanskoj pustinji Atakama na oko 5 tisuća metara nadmorske visine. Ukupno 66 antena zajedno će svemir početi pretraživati sljedeće godine.

Znanstvenici pronašli novu metodu za otkrivanje izvanzemaljskog života, potraga kreće 2018.

Vezani članci Slika nije dostupna Posljednji pozdrav za potpuni nestanak Slika nije dostupna U NASA-i OSTALI BEZ TEKSTA To je nešto što dosad nikad nisu vidjeli

Snimke načinjene ovim teleskopom bit će deset puta oštrije od onih s Nasinog svemirskog teleskopa Hubble. Projekt vrijedan gotovo milijardu i pol dolara zajednički su financirali i njime upravljaju SAD, Kanada, Europska unija, Japan i Tajvan.

'Dogodit će se skok u osjetljivosti, podaci će biti bolji. Stizat će brže i bit će ih više. Mislim da će se dogoditi znatno povećanje znanstvenih rezultata u sljedećim mjesecima i godinama i tome se radujem', rekao je Pierre Cox, direktor projekta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook