Sudar dviju galaksija koji je snimio teleskop Hubble (Foto: NASA)
Sudar dviju galaksija koji je snimio teleskop Hubble (Foto: NASA)

Jedan od najblještavijih i najveličanstvenijih događaja koje se mogu vidjeti u svemiru je sudar galaksija. Spajanje galaksija nikada nije jednostavan proces, ali je svakako nešto što bi trebalo vidjeti.


Na fotografiji koju je snimio NASA-in svemirski teleskop Hubble unutar konstelacije Cetus (Kit) se vide dvije spiralne galaksije usred vrlo sporog spajanja, udaljene oko 350 milijuna svjetlosnih godina. Te su dvije galaksije dobile naziv Arp 256, jer će uskoro biti jedna galaksija.

Vezani članci Dvije prometne nesreće u Zagrebu izazvale prometni zastoj, ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 4 Niz prometnih nesreća u Zagrebu, dvije osobe ozlijeđene: ''Djevojka je ležala na podu i plakala'' Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP) Zastrašujuće snimke: Pogledajte kako kalifornijski požari izgledaju iz svemira

"Galaksije nisu statički "otoci" zvijezda - one su dinamične i uvijek se mijenjaju, konstantno se gibaju kroz tame svemira", objavila je NASA putem svog Hubble računa na Twitteru.