Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Prvi uspjeh na fronti Zaporižje: Ukrajinci oslobodili selo, ukopavaju se pod vatrom ruskog topništva

Ukrajinska vojska
Ukrajinska vojska Foto: Afp
Dužnosnik kojeg su postavile ruske okupacijske vlasti priznao je u nedjelju da je Ukrajina ponovno zauzela selo u južnoj regiji Zaporižij, što je njezin prvi uspjeh na toj fronti otkako je pokrenula svoju protuofenzivu ranije ovog mjeseca.

Dužnosnik Vladimir Rogov rekao je da su ukrajinske snage zauzele naselje Piatikatki i da se tamo ukopavaju dok su pod vatrom ruskog topništva.

"Neprijateljske 'valovite' ofenzive dale su rezultate, unatoč ogromnim gubicima", rekao je Rogov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Teške borbe se nastavljaju u tom području, dodao je. Iz Ukrajine zasad nije bilo komentara, a Reuters nije mogao neovisno potvrditi situaciju na bojnom polju.

Rusija kaže da nanosi teške gubitke kijevskim snagama, a predsjednik Vladimir Putin rekao je prošli tjedan da Ukrajina "nema šanse" za uspjeh u protuofenzivi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Poruka Moskve Putin upozorio Zapad: ''Rusija bi mogla upotrijebiti nuklearno oružje, a i uništiti dio centra Kijeva, ali...''

Ukrajina je prošli tjedan rekla da je vratila kontrolu nad oko 100 četvornih kilometara teritorija u nešto više od tjedan dana, ponovno zauzevši niz sela u regiji Donjecka na istoku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene