Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pripremanje masovnih nereda'

U Moskvi uhićeno više oporbenjaka: 'Hodao sam pločnikom i uhitili su me'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više ruskih oporbenjaka, među kojima su i Sergej Udalcov i Aleksej Navalni, privedeni su u subotu u Moskvi tijekom akcije potpore zatočenim članovima oporbe koje vlasti terete za 'pripremanje masovnih nereda', izvijestili su uhićeni na Twitteru.

"Hodao sam pločnikom. Uhitili su me bez ikakvog objašnjenja i sada sam u policijskom vozilu", napisao je na Twitteru Sergej Udalcov. O uhićenju Navalnija je na Twitteru izvijestila njegova glasnogovornica Anna Veduta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove napetosti "Putin želi naš otok!": Vrhovni zapovjednik otkrio novu rusku metu Ruski brodovi na Baltiku zaoštravanje odnosa Procurio plan Rusa kojim gotovo sigurno ulaze u rat s NATO-om, državni mediji sve pokušavaju ublažiti

>> Rusija: Donji dom parlamenta prihvatio proširenje pojma veleizdaje

Vođa oporbenog pokreta Solidarnost Ilija Jašin je također na Twitteru napisao da je priveden i da je u policijskom vozilu bio zajedno s Navalnijem. Oni su sudjelovali u neodobrenoj akciji potpore svojim kolegama pod sloganom "Mi smo protiv represije i mučenja".

Ta je akcija prvenstveno organizirana za Leonida Razvozjaeva, optuženog za "pripremu masovnih prosvjeda i nereda". On je otet u Ukrajini gdje je bio zatražio politički azil. Na skupu je sudjelovalo dvjestotinjak ljudi, uz brojnu policijsku nazočnost.

Policija je potvrdila da su Udalcov, Navalni i Jašin privedeni zbog "remećenja javnog reda i mira". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene