Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima novih slučajeva

Opasni virus ne posustaje: Dva grada stavljena pod karantenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradovi Kailahun i Kenema na istoku Sijera Leonea gdje hara epidemija ebole, stavljena su pod karantenu, a noćni klubovi i kina su odmah zatvoreni, dok se Benin suočio s prvim slučajem za koji sumnja da bi mogla biti riječ o eboli.

'Odluka vlasti je da se Kenema i Kailahun stave pod karantenu. Medicinskom osoblju trenutačno pomažu policijski i vojni čelnici kako bismo imali pristup svim sumnjivim slučajevima koje ministarstvo zdravstva nije evidentiralo', rekao je zamjenik glasnogovornika vlade Abdulaj Bajrataj.

Pročitajte i ovo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom Slika nije dostupna Izvan kontrole Kronologija najopakije bolesti današnjice

'Mjera karantene će trajati koliko god bude trebalo', dodao je, rekavši da ta mjera može potrajati 60 do 90 dana, kao i druge odluke u vezi s izvanrednim stanjem koje je 1. kolovoza proglasio predsjednik Ernest Bai Koroma, a u četvrtak ga jednoglasno ratificirala Narodna skupština.

'Vlada je donijela odluku o opskrbi stanovništva hranom u gradovima pod karantenom koristeći se sredstvima koja su bila predviđena za gradnju cesta, poljodjelstvo i školstvo', dodao je ne navodeći iznos.

Smrtonosni virus na našem kontinentu: Prvi Europljanin zaražen ebolom

Ministarstvo zdravstva navodi da se ebola trenutačno proširila u 11 od 12 okruga u zemlji. Samo okrug Koinadugu na sjeveru 'nije zabilježio nijedan potvrđeni slučaj ebole' do četvrtka.

Ministar zdravlja Benina kazao je, kako javlja Reuters, da se u toj zemlji liječi Nigerijac za kojeg se sumnja da se zarazio ebolom.

Slučaj još nije potvrđen, ali sama je objava vijesti proširila strahove u glavnom gradu Cotonou. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene