Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Afganistanu ubijeno 67 talibana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrtva tijela 67 talibana pronađena su u petak navečer nakon oružanih sukoba između pobunjenika i združenih postrojbi afganistanske vojske i koalicijskih snaga na istoku Afganistana, potvrdio je u subotu afganistanski general.

Koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Država izvijestila je u subotu i o navodnoj smrti "više desetaka pobunjenika" u sukobima koji su se dogodili pred zoru u dolini Alasay, osamdesetak kilometara sjeveroistočno od Kabula.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

U pokrajini Paktia, na istoku zemlje, sukobi su izbili kod
Samkanaija, u okrugu Jaji, uz granicu s Pakistanom, kazao je general Sami-Ul Badar.

- Imali smo informacije o toj skupini. Postavili smo im zasjedu. Njihova su trupla ležala na bojnom polju, dodao je rekavši kako nije bilo žrtava među afganistanskim i koalicijskim snagama.

Podatke nije potvrdio neovisni izvor.

Talibani i pristaše islamističkog vođe Hezba-i Islamija Gulbuddinea Hekmatyara kojeg Amerikanci traže zbog terorizma, utvrdili su se u dolini Alasay, nedaleko od doline Tagaba, drugog nemirnog područja u pokrajini Kapisa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene