Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi napad

VIDEO Masakr talibana u osnovnoj školi - Ubili 131 osobu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevici navode da se u školi mogla čuti pucnjava iz vatrenog oružja i snažne eksplozije. Pakistanski mediji pišu o 131 mrtvoj osobi.

'Pet do šest terorista ušlo je u javnu vojnu školu. Pri tom su ubili 131 osobu, od kojih je 100 djece, a deseci su ozlijeđeni. Tijekom višesatne opsade odjekivale su eksplozije, svjedoci su ih čuli 15', izvještava uživo pakistanski online medij Dawn.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Nakon cjelodnevne opsade, policija je potvrdila kako je svih šest napadača poginulo i današnjem krvoporoliću došao je kraj.

Skupina teško naoružanih talibana upala je u utorak u vojnu školu u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana i uzela stotine učenika i njihovih profesora za taoce, objavila je pakistanska policija.

Očevici navode da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja i dvije snažne eksplozije, te da se iznad zgrade nadvija gust dim. 

Smrt učenika potvrdio je glasnogovornik bolnice Lady Reading, Jamil Shah.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje.

U izjavi koju su talibani poslali Reutersu, stoji kako su targetirali školu jer vojska napada njihove obitelji. 'Želimo da osjete našu bol', napisali su talibani.

 

FOTO Britanski kirurg pobjegao iz zemlje i postao vođa Talibana, na putu bio i u HRVATSKOM zatvoru

Školu su bili okružili pripadnici pakistanskih snaga sigurnosti i proveli  protuterorističku operaciju kako bi spasili taoce.

Novinar Reutersa na mjestu događaja potvrdio je da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja dok su je okruživali pripadnici pakistanske vojske.

"Nalazili smo se ispred škole kad je odjednom počela pucnjava i svuda je nastao kaos ... čuli su se krici učenika i učitelja", rekao je vozač školskog autobusa Jamshed Kan.

Pakistanski dužnosnici najavili su trodnevnu žalost povodom stravičnog napada.

Pakistanski premijer Navaz Šarif rekao je da je masakr u školi "nacionalna tragedija", te se zaputio u Pešavar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene