Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U eksploziji koja je u četvrtak odjeknula u glavnome gradu zapadne kineske pokrajinu Xinjiang, Urumqiju, ubijena je 31 osoba, a 90 ih je ozlijeđeno, izvijestila je kineska državna televizija.


Do eksplozije je došlo kad su se dva automobila zabila u mnoštvo ljudi na tržnici u Urumqiju. Eksploziv je bačen iz jednog automobila na mnoštvo, a jedno od vozila je eksplodiralo.

Vezani članci Strašna nesreća na A1 - 4 poginulih 5 ozlijeđenih - 3 Šef radnika koji su stradali u nesreći na A1: "Čuju se jauci, jedna žena mi kaže, 'Gazda zovite Hitnu. Pobrao nas je kamion, ima i poginulih'" Slika nije dostupna Strašna nesreća: Poginulo 13 osoba, među njima i dvomjesečna beba

Kinesko ministarstvo za javnu sigurnost incident je nazvalo 'ozbiljnim terorističkim napadom', a direktor sigurnosnih službi Meng Jianzhu obećao je da će 'potkresati aroganciju terorista'.

Eksplozija se dogodila u vrijeme pojačanih napetosti u regiji. Kineske vlasti za niz napada u zadnjih nekoliko mjeseci odgovornima smatraju ekstremističke grupe iz Xinjianga. (Hina)

Ovo je omiljena društvena mreža terorista!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook