Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autbombom u mnoštvo

Teroristički napad u Kini: U eksploziji 31 osoba ubijena, 90 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji koja je u četvrtak odjeknula u glavnome gradu zapadne kineske pokrajinu Xinjiang, Urumqiju, ubijena je 31 osoba, a 90 ih je ozlijeđeno, izvijestila je kineska državna televizija.

Do eksplozije je došlo kad su se dva automobila zabila u mnoštvo ljudi na tržnici u Urumqiju. Eksploziv je bačen iz jednog automobila na mnoštvo, a jedno od vozila je eksplodiralo.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Cvijeće i svijeće na mjestu pogibije iz putnika iz autobusa Ozlijeđeni Hrvat je bolje U Plitvičkim Jezerima zastave na pola koplja: Uzrok tragedije se istražuje, jedna mogućnost je definitivno isključena

Kinesko ministarstvo za javnu sigurnost incident je nazvalo 'ozbiljnim terorističkim napadom', a direktor sigurnosnih službi Meng Jianzhu obećao je da će 'potkresati aroganciju terorista'.

Eksplozija se dogodila u vrijeme pojačanih napetosti u regiji. Kineske vlasti za niz napada u zadnjih nekoliko mjeseci odgovornima smatraju ekstremističke grupe iz Xinjianga. (Hina)

Ovo je omiljena društvena mreža terorista!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene