Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek traje

Talačka kriza u Armeniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet taoca je još uvijek zarobljeno, a oružana skupina zahtijeva ostavku predsjednika Serža Sargsjana.

Oružana skupina povezana s armenskim oporbenim političarom još se uvijek nalazi u ponedjeljak s nekoliko talaca u zgradi policije u Erevanu, ali je ipak tijekom noći oslobodila dva nakon dugotrajnih pregovora, dok je policija tijekom noći ispitivala više desetaka militanata armenske oporbe.

Pročitajte i ovo Aerodrom u Hamburgu SRETAN KRAJ VIDEO Okončana talačka kriza u zračnoj luci, naoružani muškarac se predao: "Čini se da je dijete neozlijeđeno" Slika nije dostupna Drama u Armeniji TALAČKA KRIZA Naoružani pobunjenici: 'U tijeku je državni udar!' Vlasti: 'To su neistine'

Svi su oporbenjaci "oslobođeni nakon što su ispitani", kazao je glasnogovornik policije gotovo 24 sata nakon početka otmice.

Sigurnosne službe objavile su da su dva taoca oslobođena tijekom noći nakon nekoliko sati pregovora, a pet ih je zadržano.

U nedjelju ujutro skupina naoružanih muškaraca povezanih sa zatočenim oporbenim političarom Džirairom Sefilianom upala je u zgradu policije u Erevanu usmrtivši jednog policajca, otevši nekoliko osoba i zahtijevajući ostavku predsjednika Serža Sargsjana.

Sefiliana su vlasti optužile za organiziranje građanskih nemira, a zatvoren je u lipnju pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja.

"Snage reda čine što je u njihovoj moći kako bi omogućile mirno rješenje situacije", objavile su armenske sigurnosne službe.

Među taocima su dva visoka časnika - pomoćnik šefa nacionalne policije Vardan Egiazarian i pomoćnik šefa policije Erevana Valerij Osipian. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene