443576
443576
443576
443576
443576

TALAČKA KRIZA Naoružani pobunjenici: 'U tijeku je državni udar!' Vlasti: 'To su neistine'

  • , 17.07.2016., 12:16
  • Autor:
  • komentara

U nedjelju ujutro skupina naoružanih muškaraca zauzela je policijsku stanicu u glavnom armenijskom gradu, Yerevanu gdje drže nepoznat broj taoca, priopćila je sigurnosna služba Armenije.

 
 
 
 
Armenija: Skupina naoružanih muškaraca zauzela policijsku postaju (Video: Reuters)
Armenija: Skupina naoružanih muškaraca zauzela policijsku postaju (Video: Reuters)

U tijeku su pregovori s napadačima ne bi li se situacija riješila na što mirniji način, kazao je šef sigurnosnih službi te je optužio pristalice napadača da šire 'lažne glasine putem interneta kako je u tijeku ustanak protiv vlade'.

Armenijska novinska agencija javlja da su naoružani muškarci tražili puštanje na slobodu Jiraira Sefiliana, opozicijskog vođe i bivšeg vojnog zapovjednika koji je zbog svog protuvladinog djelovanja uhićen prošlog mjeseca.

Jirair Sefilian snažno je kritizirao vladu Armenije i njezina predsjednika Serzha Sargsyana zbog pogrešnog prikazivanja sukoba između pro-armenijskih separatista i odcijepljene regije Nagorno-Karabah.

 

 

Zahtijevaju uhićenje predsjednika

Agencija je izvijestila da naoružani muškarci zahtijevaju uhićenje predsjednika Sargsyana, te kako je u talačkoj krizi ozlijeđen velik broj policajaca kao i civila. U međuvremenu su dva taoca oslobođena, a armenske agencije navode da je ostalo još sedam ili osam talaca.

Najmanje jedna osoba je ubijena i dvoje ozlijeđeno, javlja RT.

Skupina naoružanih muškaraca objavila je video i kojem zahtijevaju uhićenje predsjednika i nekolicinu njegovih pristaša. Armence su pozvali da izađu na ulice te im daju podršku.

Na ulicama, pred zgradom policije koju su zauzeli napadači stigao je velik broj policijskih snaga naoružan teškom artiljerijom i oklopnim vozilima. Ceste oko postaje su blokirane. Službe sigurnosti navode da pristaše pobunjenika 'šire dezinformacije o preuzimanju drugih objekata u državi od strane pobunjenika, kao dio državnog udara'.

'Nacionalna služba sigurnosti službeno objavljuje da su te informacije apsolutno neistinite', navodi se u priopćenju.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se