Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Filipinima ubio 13 osoba

Tajfun Nanmadol došao do Tajvana, tisuće evakuiranih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvan je evakuirao tisuće osoba, zatvorio škole i prekinuo dio željezničkog prometa dok je tajfun Nanmadol, najsnažniji nakon 2009., prolazio gusto nastanjenim južnim dijelom otoka.

Tajfun koji je prouzročio smrt 13 osoba na Filipinima krajem prošlog tjedna, jutros je stigao je na istočnu obalu Tajvana, prema Središnjoj meteorološkoj službi.

Nanmadol 'je najsnažniji tajfun koji je pogodio Tajvan nakon Morakota' u kojem je smrtno stradalo ili nestalo 700 osoba 2009. godine.

Tajfun se jutros kretao prema sjeverozapadu otoka, s vjetrom koji je dosezao jačinu od 137 km/h. Ujutro se nalazio 30 km sjeveroistočno od drugog najvećeg grada Tajvana Kaohsiunga, dodali su iz meteorološke službe.

Vlasti su evakuirale približno 8.000 osoba kako se približavao prvi tajfun u sezoni koji pogađa otok, rečeno je iz Centra za hitna stanja. (Hina)

Pročitajte i ovo Domagoj, Hrvat iz Tajvana razorni potres Hrvat koji živi na Tajvanu: "Svi su bili preplašeni. Ne vidimo to svaki dan" Juraj Pojatina Analiza stručnjaka Ljudi pod ruševinama, rupe na cestama... Što bi se dogodilo da je tajvanski potres pogodio Zagreb?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene