Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za vrijeme glasovanja u talijanskom parlamentu, Silvio Berlusconi nešto je zapisivao na papirić. Snimatelji su zabilježili što je napisao.


Tijekom jučerašnjeg glasovanja, o državnim financijama u talijanskom parlamentu, 75-godišnjem medijskom mogulu trebalo je 308 glasova kako bi izvještaj prošao, ali bez ijednog glasa protiv kabineta zamjenika. Međutim 321 zamjenik suzdržao se od glasovanja. Taktika je to koja je dotukla Berlusconijevu sve tanju većinu u parlamentu.

Vezani članci Poplavljena Venecija (Foto: AFP)1 - 2 Italija se bori s poplavama i prevelikim brojem turista: "Ako ovako nastavimo, pretvorit ćemo se u prazan grad s lažnim ljudima" Giuseppe Conte (Foto: AFP) Talijanski premijer Giuseppe Conte najavio da daje ostavku: "Rad vlade ovdje završava"

Prilikom glasovanja snimljen je papir koji drži premijer na kojem je zapisao: '308, -8 izdajnici; vladin prokret; glasovanje; bilješke; Ostavka; predsjednik Italije, Jedno rješenje; Idemo'

Berlusconi, koji je rekao da će podnijeti ostavku nakon što parlament usvoji hitne proračunske mjere i ključne gospodarske reforme, rekao je da će vjerojatno do prijevremenih izbora u Italiji doći u veljači 2012. a da se on ne namjerava kandidirati.

'Dat ću ostavku čim se usvoji proračun i pošto vjerujem da ne može doći do formiranja nove većine, vjerujem da će početkom veljače biti održani izbori na kojima neću biti kandidat', izjavio je Berlusconi u razgovoru s glavnim urednikom dnevnika La Stampa.

On je kazao da će kandidat lijevoga centra za mjesto premijera biti bivši ministar pravosuđa Angelino Alfano.