Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širili paniku?

Na Fejsu pisali o tisuću mrtvih u poplavama pa završili u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri građana optužena su da su putem Facebooka nakon poplava izazvali paniku u Srbiji te su zbog toga tjedan dana proveli u zatvoru.

Srpski građani koji su proveli tjedan dana u zatvoru zbog širenja panike tijekom poplava, suđenje čekaju na slobodi, a prijeti im kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Slika nije dostupna Donatorska konferencija Srbiji i BiH 1,8 MILIJARDI eura pomoći za poplave

'Blic' je imao uvid u napise koje su nadležni organi ocijenili kao krivično djelo. Optuženik I. M. je, komentirajući navode da ima 12 mrtvih u Obrenovcu, napisao da je 'pronađeno 250 mrtvih, a sinoć preko noći još 98', T. P. da je samo u prvom danu poplave bilo preko 300 mrtvih, a da se broj povećao.

VIDEO Potresna snimka iz Doboja - dan nakon katastrofe

M. K. je napisao da mu je kolega s fakulteta rekao da tisuće tijela pluta Obrenovcem i da je do toga došlo jer nije isključena struja.

Srpski mediji pitaju se jesu li građani na svom privatnom Facebook profilu zaista, koji pritom nije dostupan čak ni svakome tko ima kompjuter, samo jer su napisali nešto što su čuli, počinili kazneno djelo i to takvih razmjera da ima prijeti zatvor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene