Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tako tvrde

Snimka Julije Timošenko u 'klinču' s odvjetnikom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na YouTubeu je objavljena trominutna crno-bijela snimka na kojoj se navodno nalazi bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko i to u strastvenom zagrljaju s muškarcem koji sliči njezinom odvjetniku Serhiju Vlasenku.

Odvjetnik Serhij Vlasenko danas je kazao kako će možda tužiti novinsku agenciju koja je objavila video snimku za koju su tvrdili da se na njoj nalaze on i Julija Timošenko.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

>> Timošenko počela štrajk glađu, prosvjeduje protiv političke represije

Na video je žena koja sliči Timošenko, a uskoro se pojavljuje i muškarac, navodno njezin odvjetnik. Počinju se ljubiti i maziti, no kako je video snimka vrlo loše rezolucije nije moguće sa sigurnošću identificirati o kojim se osobama zaista radi.

'Ja ću proučiti tu snimku', kazao je Vlasenko za ukrajinske novine Kommersant-Ukraina, a prenosi RIA. 'Vrlo vjerojatno ću tužiti novinsku agenciju'.

Vlasenko je kategorički opovrgnuo aferu s Timošenko. Njezina stranka je jučer video nazvala 'lažnjakom', a zamjenik šefa državne Zatvorske uprave Serhij Sidorenko tvrdi kako je snimka 'prava'. Jedino što je njemu sporno je to kako je novinska agencija došla do te video snimke, pa će pokrenuti istragu.

Julija Timošenko je u petak, 20. travnja, počela u zatvoru štrajkati glađu prosvjedujući protiv političke represije u Ukrajini. Stražari su je u utorak navodno čak udarili u trbuh kako bi je prisilili da ode u bolnicu. Njezin odvjetnik smatra kako je sporna snimka objavljena kako bi se skrenula pažnja s tog incidenta.

Ukrajina je danas pozvala ekipu njemačkih liječnika da pregleda i pobrine se za zdravstveno stanje Julije Timošenko. Kijev je 'poslao službeni zahtjev Njemačkoj' u kojemu traži da se liječnicima klinike Charite Berlin dopusti da u Harkivu pregledaju Timošenko koja već dulje vrijeme pati od jakih bolova u kralježnici, izvijestio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Grupa njemačkih i kanadskih liječnika najprije je u veljači pregledala Juliju Timošenko u zatvoru u Harkivu, a njemački liječnici pregled su ponovili u travnju. Tada su obavili i inspekciju državne bolnice koju je za njezino liječenje odredila ukrajinska vlada.

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert u srijedu je izjavio kako je Njemačka duboko zabrinuta zbog informacija prema kojima je bivša ukrajinska premijerka prošli tjedan pretučena tijekom preseljenja iz zatvora u bolnicu.

51-godišnjakinja je u zatvoru od kolovoza, a u listopadu je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe ovlasti. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene