Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet zveckaju oružjem

Sjeverna Koreja ispalila dva projektila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sastanka kineskog predsjednika s južnokorejskom kolegicom Sjeverena je Koreja danas ispalila još dva projektila.

Sjeverna Koreja danas je ispalila dvije rakete kratkog dometa u more svoje istočne obale, doznaje se od službenih dužnosnika Južne Koreje. Ovaj čin poduzet je uoči posjeta kineskog predsjednika Xi Jinpinga Seulu i razgovora o programu nuklearnog naoružanja Sjeverne Korej, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tenzije rastu Južna Koreja ispalila rakete nakon sjevernokorejske provokacije: "Ovo je izravna prijetnja našoj sigurnosti" Slika nije dostupna Ozbiljna prijetnja Američki dužnosnik: Sj. Koreja mogla bi napasti za nekoliko dana ili tjedana

Analitičari vjeruju kako je ispaljivanje dviju raketa posljedica odluke kineskog predsjednika da prvo posjeti Seul, a tek onda Pjongjang.

Romantika samo takva: Ovako Kim Jong Un nadzire balističke vježbe

Još prošlog četvrtka Sjeverna Koreja ispalila je tri projektila, a još dva u nedjelju. Sve rakete završile su u moru uz istočnu obalu najizoliranije zemlje svijeta.

Ispaljivanjem raketa, kažu u Sjevernoj Koreji, upravljao je upravo Kim Jong Un. Problem je očito nastao u tome što će se Xi Jinping s južnokorejskom predsjednicom Park Geun-Hye sastati po peti put u posljednje dvije godine dok se s Izvrsnim vođom nije susreo još nijednom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene