Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šakašvili proglasio pobjedu na parlamentarnim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski predsjednik Mihail Šakašvili proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima za koje oporba tvrdi da su namješteni, prenose svjetske agencije.

"Čak sam i ja začuđen tako velikom potporom birača na ovim izborima", rekao je Šakašvili novinarima.

Pročitajte i ovo Zelesnki, Meloni, von der Leyen, Croo Dvije godine Dvije godine Ukrajinci žive u paklu rata, Zelenski poručuje: "Pobijedit ćemo i to će biti najbolji dan u našim životima" Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

"Rezultati još nisu konačni, no velike su šanse da će Nacionalni pokret biti vrlo blizu dvotrećinskoj većini", dodao je gruzijski predsjednik, prenosi Reuters.

Istovremeno, Državno izborno povjerenstvo objavilo je na temelju obrađenih 88 od 3.500 birališta da je Šakašvilijeva stranka osvojila 61 posto glasova birača.

Na drugom je mjestu glavni oporbeni blok s 14 posto. Ti podaci odgovaraju rezultatima izlaznih anketa koje je oporba odmah dovela u pitanje.

Šakašvilijevi politički protivnici provode svoje prebrojavanje listića i tvrde da su počinjene brojne nepravilnosti u korist njegove stranke, navodi AP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene