Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planula u tri sata

FOTO Pomama za francuskom ministricom u Playboyu: "Tiskamo dodatnih 60.000 primjeraka"

Marlène Schiappa
Marlène Schiappa Afp
Aktualno Galerija Marlène Schiappa Marlène Schiappa Foto: Afp Naslovnica Playboya Naslovnica Playboya Foto: Profimedia Naslovnica Playboya Naslovnica Playboya Foto: Profimedia +0 Naslovnica Playboya Galerija 1/4 >>
Svih 100.000 primjeraka novog broja francuskog izdanja časopisa Playboy s ministricom Marlène Schiappa na naslovnici prodano je u tri sata, rekao je u ponedjeljak direktor Christophe Florentin.

Direktor Playboya Christophe Florentin dodao je da se pristupilo tiskanju dodatnih 60.000 primjeraka. Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30.000 primjeraka svakog broja Playboya.

Političarka je pozirala u odjeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, no časopis je ipak razgrabljen, i to, kako se čini, zbog njezina vrckavog intervjua.

Schiappa je bila naveliko kritizirana u Francuskoj jer je pristala fotografirati se za Playboy. Novost da će upravo njezina fotografija krasiti naslovnicu objavljena je u vrijeme kada se francuska vlada suočava s bijesnim prosvjednicima protiv mirovinske reforme.

Pročitajte i ovo Marlene Schiappa Brani ženska prava Francuska ministrica koja je pozirala za Playboy uzvraća na kritike, pogledajte što je poručila na Twitteru

Ministrica socijalne ekonomije Schiappa na fotografijama Playboya pozira u bijeloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.

Nekadašnja državna tajnica za ravnopravnost spolova (2017. do 2020.), Marlène Schiappa u intervjuu brani pravo žena "da budu upravo ono što žele biti", prenosi agencija AFP.

"Ako se žele odijevati kao redovnice i nikada ne susresti muškarce koje ne žele, treba ih u tome podržati. Ali također i ako žele pozirati bez odjeće u časopisu", rekla je i usto otkrila da je "ponosna jer je pisala erotsku literaturu".

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Nakon predsjedništva Ministar Grlić Radman komentirao izbore u Crnoj Gori, ali i otkrio da ne prati Playboy

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Iscurile fotke FOTO Vučić u Playboyu: Pozirao na krevetu sa zdjelom voća, a prisjetio se i otkopčanog šlica

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: "Je li politika lascivna?", "Budi li osjećaj moći zadovoljstvo?" i "Smatrate li sebe zavodnicom?".

Ministrica zadužena za ravnopravnost spolova Isabelle Rome kritizirala je odluku svoje kolegice da intervju da upravo Playboyu.

"Pitam se zašto je za promicanje ženskih prava odabrala časopis koji je kondenzat svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene objekta", rekla je Rome.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene