Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brani ženska prava

Francuska ministrica koja je pozirala za Playboy uzvraća na kritike, pogledajte što je poručila na Twitteru

Marlene Schiappa
Marlene Schiappa Foto: Afp
Francuska ministrica za socijalna pitanja Marlene Schiappa na udaru je kritika zbog poziranja za naslovnicu Playboya.

Osim naslovnice, u časopisu za odrasle izašla je i izjava francuske ministrice Marlene Schiappa o pravima žena i LGBT osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "On ga diskretno skida" VIDEO Pogledajte što predsjednik radi ispod stola tijekom intervjua: Macronov potez razbjesnio Francuze

Premijerka Elisabeth Borne članak je ocijenila neprikladnim u vrijeme društvenih nemira zbog mirovinske reforme. Schiappa joj je na Twiteru odgovorila kako brani prava žena.

 

 

"Branim prava žena da rade što žele sa svojim tijelima: svugdje i stalno. U Francuskoj su žene slobodne. Smetalo to nazadnjacima i licemjerima ili ne", napisala je na Twitteru.

Pozornost francuske javnosti, čak i kolega iz Vlade, usmjerena je na fotografiju. Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić odlučila je provjeriti što o ovakvom potezu misle njezine hrvatske kolegice. "Iako često progovaraju o ženskim pravima, konkretan slučaj hrvatske političarke nisu htjele komentirati."

Zato građani ovu temu komentiraju bez problema. Komentar se odvažio dati i hrvatski ministar. Dok se posao radi, fotografija je za njega nebitna.

"Čujte ja vam ne pratim baš Playboy, ali vidite da je situacija u Francuskoj, koja je velika zemlja i odgovorna, vidjeli ste probleme u unutarpolitičkom planu. Ministrica vanjskih poslova radi svoj posao, mi imamo dobru komunikaciju, drugo me ne zanima", rekao je Gordan Grlić Radman.

Kao što ministricu ne zanimaju - zli komentari.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene