Vladimir Putin (Foto: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP )
Vladimir Putin (Foto: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP )

Ruski predsjednik Vladimir Putin oglasio se o sukobu ruskih pomorskih snaga s ukrajinskim u tjesnacu Kerč. Poručio je da je to rezultat izostanka reakcije stranih zemalja koje ne prozivaju Kijev zbog lošeg ponašanja i da to ne čine sve dok Ukrajina ima sukobljavajući pristup prema Rusiji.


Otkako se dogodio sukob pomorskih snaga Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin tek je danas prvi put komentirao taj incident u tjesnacu Kerč. Podsjetimo, to je tjesnac preko kojeg je Rusija nedavno dovršila izgradnju strateški važnog mosta, koji povezuje Krim s ostatkom Rusije i koji se nalazi između Crnog i Azovskog mora.

Vezani članci Petro Porošenko (Foto: AFP) Porošenko moli Merkel za pomoć: "Putin se vidi kao car, Ukrajinu želi za koloniju!" Slika nije dostupna ''Zapad ima neprijatelje koji nas žele podijeliti''

Putin je naglasio da je incident, koji je okončao ruskom zapljenom triju ukrajinskih brodova i uvođenjem izvanrednog stanja u Ukrajini, zapravo dio "prljave igre" ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, koji mora nekako suzbiti svoje političke protivnike na nadolazećim predsjedničkim izborima u ožujku 2019. godine.

Putin je rekao da je Ukrajina odgovorna za eskalaciju napetosti, s obzirom na to da je incident u Kerču namjerna i planirana provokacija ukrajinske mornarice.

Putin je isto tako stao u obranu pograničnih snaga, koje su zaustavile ukrajinske brodove u pokušaju prolaska kroz tjesnac Kerč, naglasivši kako im je to dužnost te da to nisu učinili, završili bi pred vojnim sudom, prenosi RT.