Vladimir Putin (Foto: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP )
Vladimir Putin (Foto: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP )

Ruski predsjednik Vladimir Putin oglasio se o sukobu ruskih pomorskih snaga s ukrajinskim u tjesnacu Kerč. Poručio je da je to rezultat izostanka reakcije stranih zemalja koje ne prozivaju Kijev zbog lošeg ponašanja i da to ne čine sve dok Ukrajina ima sukobljavajući pristup prema Rusiji.


Otkako se dogodio sukob pomorskih snaga Rusije i Ukrajine, ruski predsjednik Vladimir Putin tek je danas prvi put komentirao taj incident u tjesnacu Kerč. Podsjetimo, to je tjesnac preko kojeg je Rusija nedavno dovršila izgradnju strateški važnog mosta, koji povezuje Krim s ostatkom Rusije i koji se nalazi između Crnog i Azovskog mora.

Vezani članci Petro Porošenko (Foto: AFP) Ukrajina zabranila ulazak u zemlju Rusima u dobi od 16 do 60 godina Slika nije dostupna ''Zapad ima neprijatelje koji nas žele podijeliti''

Putin je naglasio da je incident, koji je okončao ruskom zapljenom triju ukrajinskih brodova i uvođenjem izvanrednog stanja u Ukrajini, zapravo dio "prljave igre" ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, koji mora nekako suzbiti svoje političke protivnike na nadolazećim predsjedničkim izborima u ožujku 2019. godine.

Putin je rekao da je Ukrajina odgovorna za eskalaciju napetosti, s obzirom na to da je incident u Kerču namjerna i planirana provokacija ukrajinske mornarice.

Putin je isto tako stao u obranu pograničnih snaga, koje su zaustavile ukrajinske brodove u pokušaju prolaska kroz tjesnac Kerč, naglasivši kako im je to dužnost te da to nisu učinili, završili bi pred vojnim sudom, prenosi RT.