Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje brojni i euforični

Prosvjedi u Španjolskoj posustaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon euforije koja je trajala tijekom prvoga tjedna prosvjeda u Madridu, mladi Madrižani počeli su posustajati, pa ih je u srijedu na madridskoj Puerti del Sol bilo manje, objavio je na internetskim stranicama glasnogovornik prosvjedničkog pokreta Pablo Prieto.

Prosvjednici su i dalje utaboreni na Puerti del Sol, no njihova okupljanja, pokrenuta 15. svibnja, manje su brojna i euforična nego u početku, rekao je Prieto. 'Mi nastavljamo, no puno mirnije. Restrukturiramo redove kako bi pokret nastavio djelovati čak i ako se prosvjednici povuku s Puerte del Sol', kazao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demonstracije zbog uhićenja Batasune Slika nije dostupna ETA priprema nove atentate

>> Španjolski socijalisti razbijeni na izborima

Pokret je odlučio održati tabor do kraja tjedna. 'Naša je zamisao oformiti skupine u svakoj četvrti i podijeliti ideje o pravednijoj demokraciji', izjavio je Prieto, objasnivši kako u subotu pokret namjerava organizirati okupljanja u raznim madridskim četvrtima te u nedjelju odlučiti o njegovu daljnjem djelovanju. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene