Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na istragu

Promjene na Google tražilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je ponudio da će na svojoj tražilici prikazivati linkove konkurencije, izjavio je danas Antoine Colombani, inače član tijela Europske unije zaduženog za reguliranje tržišta.

Google je između ostaloga ponudio da će u tražilici jasno označiti podatke koji su vezani za njegove servise poput YouTubea, Google Maps, te će na taj način omogućiti korisnicima da izaberu i one koje nisu promovirane od strane Googlea. A najvažnija promjena  jest da će u tražilici ponuditi i rezultate konkurentskih tražilica i linkove na njihove servise, piše AP.

>> Može li Google riješiti jedan od najvećih problema pametnih telefona?

Komisija tijela Europske unije predlaže probni rok od mjesec dana s predloženim promjenama od strane Googlea, a nakon toga dopustit će konkurenciji da podnesu izvješća jesu li zadovoljni istima.

'Pokušavamo pronaći najbolja rješenja za korisnike, kako bi mogli birati između različitih servisa za pretraživanje' izjavio je Antoine Colombani danas nakon sastanka tijela Europske unije za regulaciju tržišta.

Inače, od 2010. godine vodi se istraga  od strane komisije Europske unije za tžišnu regulaciju . Glavna im je briga bila spriječiti Google da koristi svoju dominantnu poziciju na tržištu jer njegova tražilica pokriva preko 90% područja Europske unije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene