Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Impresivni telefoni'

Može li Google riješiti jedan od najvećih problema pametnih telefona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googleovci su počeli govoriti o novim telefonima koje priprema Motorola, a oni bi, među inim, trebali riješiti jedan od najvećih problema mobilnih korisnika – (kratko) trajanje baterije

Već mjesecima čitamo glasine o pametnom telefonu kojeg priprema Google, odnosno Motorola koja je u Googleovom vlasništvu od kraja 2011. godine. Do sada su mrežom kružile informacije u kojima se spominjao X Phone, samo jedan telefon koji će imati napredni hardver i softver, a u posljednje vrijeme ekipa iz Googlea spominje više telefona koje priprema Motorola i na taj način priprema teren i povećava interes javnosti za njihovo skoro predstavljanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sretan rođendan! Godinu dana do punoljetnosti: Google slavi 17. rođendan Slika nije dostupna Prvi zaradio 78,4 milijuna dolara FOTO Ovo su najplaćeniji direktori!

X Phone: Google i Motorola donose revoluciju na mobilno tržište?

Tako je Eric Schmidt na konferenciji Dive Into Mobile početkom tjedna rekao kako je prilično uzbuđen oko novih modela pametnih telefona na kojima radi Motorola. 'To su prilično impresivni telefoni', rekao je Schmidt dodavši da bi o njima trebali razmišljati kao o 'telefonima plus', no nije htio objasniti što misli pod tim izrazom.

Nakon njega, o Motorolinim nadolazećim telefonima progovorio je i izvršni direktor kompanije Larry Page koji je, prilikom objave poslovnih rezultata Googlea rekao da je vidio nadolazeće Motoroline uređaje oko kojih je 'zaista uzbuđen'. Iako također nije rekao konkretne informacije oko opcija koje će imati ti telefoni, na The Vergeu kažu da je naglasio kako bi oni trebali riješiti za mnoge jedan od najvećih problema pri korištenju pametnih telefona – (kratko) trajanje baterije.

S obzirom da današnji telefoni imaju velike ekrane visoke rezolucije, rade na višejezgrenim procesorima i imaju podršku za LTE, njihove su baterije pod velikim opterećenjem pa se nadamo da Google zaista priprema snažnu bateriju koja bi mogla izdržati sve napore koje pred njih stavljaju napredni mobilni korisnici.

Google testira novi način upravljanja telefonima

Osim snažne baterije, ovi bi telefoni trebali biti i 'neuništivi', odnosno trebali bi izdržati padove i udarce i biti vodootporni, što su također opcije koje će cijeniti svi korisnici – iako neki izdržljivi i vodootporni modeli već postoje na tržištu.

Osim ovih informacija, ranije glasine o Motorolinim nadolazećim telefonima govorile su kako bi na neke opcije ovih telefona korisnici sami mogli utjecati (npr. korisnici bi, prilikom naručivanja telefona sami odlučili o količini memorije i slično), a novi Motorolini smartphonei trebali bi raditi na 'čistoj' verziji Androida i navodno neće imati prevelike ekrane poput današnjih phableta, već vjerojatno ekrane dijagonale između 4,5 i maksimalno pet inča.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene