Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština: Uhićeni Srbi pušteni iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi Srbi uhićeni u akciji UNMIK-ove policije na sjeveru Mitrovice, oslobođeni su iz pritvora u Prištini, potvrdila je Kosovska policijska služba.

Nakon uzimanja izjava i podataka, 32 pravosudna djelatnika sa sjevera Kosova puštena su iz pritvora da se brane sa slobode, priopćio je KPS.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju" Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu

U Mitrovici, nekoliko stotina Srba, s kojima je i srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić, očekuje dolazak oslobođenih iz Prištine.

UNMIK policija je u ponedjeljak ujutro ušla u prostorije suda u sjevernoj Mitrovici i uhitila Srbe, nekadašnje zaposlenike tog suda, koji su u petak nasilno ušli u zgradu suda.

Tom prigodom uhićene su 53 osobe, ali su prosvjednici zaustavili neka vozila UNMIK-a i oslobodili 21 uhićenog. Preostale osobe - 20 muškaraca i 12 žena, prebačene su u pritvor u Prištini, a poslije podne su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Sarajevo: 'OESS i RCC osuđuju nasilje na Kosovu' 

Glavni tajnik OESS-a March Perrin de Brichambaut i glavni tajnik Regionalnog vijeća za suradnju Hido Biščević upozorili su da se ne smije dopustiti nasilje na Kosovu iskazavši posebnu zabrinutost zbog izgreda koji su se tijekom dana zbili na području Kosovske Mitrovice.

De Brichambaut i Biščević sastali su se u Sarajevu, glavni tajnik OESS-a, u službenom posjetu, kazao je nakon tog susreta da je radi očuvanja mira na Kosovu potrebno da sve strane pokažu suzdržanost te spremnost na dijalog.

Hido Biščević je u ime RCC-a kazao kako se ne smije dopustiti dalje pogoršanje stanja na Kosovu.

'Naša je zadaća pokušati stvoriti pozitivnu situaciju za prevladavanje suprotstavljenih stajališta Prištine i Beograda', kazao je Biščević.

De Brichambaut i Biščević suglasili su se kako OESS i RCC mogu pridonijeti daljnjem jačanju suradnje u regiji i približavanju zemalja s tog područja euro-atlantskim intergracijama.

'OESS želi da RCC bude uspješan i da se to dogodi vrlo brzo', kazao je De Brichambaut.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene