Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještajno izvješće

Sjeverna Koreja premješta rakete iz nuklearke, pripremaju se za nove provokacije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno je uočeno preseljenje nekoliko sjevernokorejskih raketa iz raketnog pogona u glavnom gradu Pyongyangu, priopćila je južnokorejska televizija KBS, navodeći da bi ovo mogao biti znak pripreme za nove provokativne akcije.

Izvješće je navelo neimenovani obavještajni izvor koji je izjavio da južnokorejski i američki obavještajni dužnosnici otkrivaju da se rakete prebacuju iz nuklearke Sjeverne Koreje u Sanum-dongu u sjevernom dijelu Pyongyanga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Izvješće nije navelo kada i gdje su bile premještene.

Rakete bi mogle biti ili Hwasong-12 rakete srednjeg dometa ili interkontinentalne balističke rakete Hwasong-14, a u izvještaju se navodi da je raketni pogon u Sanum-dongu posvećen upravo proizvodnji interkontinentalnih balističkih raketa.

Izvor iz Ministarstva obrane Južne Koreje izjavio je kako ne može potvrditi detalje izvješća i da li je bilo kakvih neobičnih aktivnosti na spomenutom području.

Južnokorejski dužnosnik navodi kako je zabrinut da Sjeverna Koreja može provesti nekoliko provokativnih akcija u narednim tjednima, jedan od važnijih datuma stiže već 10. listopada kada je godišnjica osnivanja sjevernokorejske komunističke stranke.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene