Lois Gibson proglašena je najboljom policijskom crtačicom prema Guinessovoj knjizi rekorda. Njeni crteži su kroz 30 godina policijskim službenicima pomogli u hvatanju više od 1.100 zločinaca.


Lois Gibson je diplomirala slikarstvo na sveučilištu u Teksasu te na FBI-evoj akademiji za forenzičku umjetnost.' Svi svjedoci kažu da se ne mogu prisjetiti dovoljno detalja za skicu. Ovaj posao se radi o tome da ih navedem da se prisjete zadnje stvari o kojoj žele razmišljati. Sjedim u prostoriji s osobama koje su upravo proživjele najgore trenutke u svom životu', kaže Gibson.

>> Pogledajte stroj kojim nastaju 3D crteži

Vezani članci Skeniranje je pokazalo U-podmornicu na morskom dnu u blizini Skagena u Danskoj (Ilustracija: seawarmuseum.dk) Blizu Danske pronađena Hitlerova podmornica koja je krijumčarila naciste i njihovo blago u Južnu Ameriku Ilustracija (Foto: Thinkstock) Nesvakidašnja fotografija osumnjičenog: Policijska objava nasmijala internetsku zajednicu

Lois Gibson je i sama bila žrtva nasilnog zločina te je kao takva najbolja potpora strancima koji su doživjeli nekakvu traumu u svom životu što joj omogućuje da što bolje napravi svoj posao koji u konačnici pomaže organima vlasti u hvatanju zločinaca i održavanju reda.

Prije nego je počela raditi za policiju crtala je skečeve turista u San Antoniu. Izgleda da se posvećenost detaljima lica ipak isplatila za ovu talentiranu umjetnicu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.