Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši vojnik armije BiH

Pije ležeći da mu tekućina ne iscuri kroz ranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Melvudin Nezirović iz Brčkog, bivši pripadnik armije BiH prije 17 godina teško je ozlijeđen, a posljedice ranjavanja osjeća danas. Zbog teškog ranjavanja u kojem su mu stradali želudac, jetra, gušterača i crijeva liječnici ga se ne usude operirati, a Melvudinu i 17 godina kasnije iz rane curi krv i gnoj.

Liječnici se boje da ne postoji način na koji bi Melvudinove organe vratili u funkciju jer bi operacija bila rizična i malo je vjerojatno da bi uspjela., piše Dnevni avaz. U ratnoj bolnici u Maoči Melvudinu je određen 100-postotni invaliditet koji je potvrđen u Tuzli i Zagrebu. Kasnije je intezitet smanjen na 80 posto, na što se Melvudin nije žalio nego ga je šutke prihvatio i nastavio primati naknadu u iznosu 300 maraka.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Rana na trbuhu ne može zacijeliti

'U veljači ove godine stiglo mi je rješenje u kojem sam obaviješten da prestajem biti ratni vojni invalid te time prestaje i novčana isplata. Zbog rane na trbuhu koja ne može zarasti jer mi nedostaje dio crijeva ne mogu normalno hodati. Vodu pijem ležeći jer inače tekućina izlazi van', ispričao je Nezirović. Trenutno živi u alternativnom smještaju jer mu je stan u kojem je živio do rata srušen te iako je imao stanarsko pravo nije dobio zamjenski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene