Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nebojša Radmanović:

'Pelješki most je unutarnje pitanje Hrvatske, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je gradnja Pelješkog mosta unutarnje pitanje Hrvatske, ali je istaknuo uz koji uvjet.

Gradnja Pelješkog mosta jest unutarnje pitanje Hrvatske sve dok to ne ugrožava interese Bosne i Hercegovine, a za nju je puno važnije riješiti problem utvrđivanja granice između dvije države, ocijenio je Radmanović u intervjuu kojega je u četvrtak objavilo sarajevsko 'Oslobođenje'.

'Sam most koji veže dva dijela Hrvatske i po meni jest unutarnje pitanje te zemlje. Naravno, mora se voditi računa o interesima BiH na tom prostoru preko kojega ide most', kazao je Radmanović no pritom je podsjetio kako ne dijele baš svi u BiH ovakva stajališta.

'Većina političara u BiH reći će vam da to nije tako, ali ja mislim da jest i ako to (most) ne smeta BiH, a onako kako je projektirano čini mi se da ne smeta, onda se ne trebamo buniti. Međutim to je najmanji problem u graničnim odnosima BiH i Hrvatske', drži Radmanović.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>>'Umjesto mosta do Pelješca, Bruxelles želi TUNEL!'

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je kako postoje prijepori oko granične crte u neumskom akvatoriju te na rijeci Uni kod Kostajnice.

'Pitanje granice s Hrvatskom nije riješeno i skoro su svi nezadovoljni', kazao je Radmanović potvrđujući kako će se iz Republike Srpske, iz koje i on dolazi, nastaviti odlučno protiviti ratificiranju sporazuma kojega su 1999. godine potpisali tadašnji hrvatski i bosanskohercegovački predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

Takvu poruku, kaže Radmanović, ponovo je prenio i predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki koji je ranije ovog tjedna boravio u službenom posjetu BiH.

Radmanović smatra da bi pitanje uređenja granice BiH i Hrvatske moralo biti važno i za Europsku uniju, tim prije jer pretpostavlja da se Unija 'još dugi niz godina' neće širiti preko Save i Dunava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene