Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opet organiziraju miting u znak potpore Jorasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Populistička udruga "Zavod 25. svibnja 1991" koju vodi nekadašnji potpredsjednik slovenske vlade i bivši čelnik Pučke stranke (SLS) Marjan Podobnik objavila je u nedjelju poziv svojim članovima da se u što masovnijem broju odazovu mitingu u znak potpore "borcu za južnu granicu" Jošku Jorasu.

Skup pod naslovom "Za pravednu granicu s Hrvatskom" održat će se u subotu 17. svibnja u 11.55 sati na aerodromu u Portorožu, a osigurani su besplatni autobusi iz više slovenskih gradova - Murske Sobote, Maribora, Celja, Krškog, Novog Mesta, Jesenica, Kranja, Slovenj Gradeca, Ljubljane i Postojne, objavila je udruga na svojim web-stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski mediji o Podobnikovu prosvjedu Slika nije dostupna Podobnik najavio miting potpore Jorasu

Cilj je skupa "očuvati slovenski teritorij i more", ne dopustiti da Joras koji štrajka glađu zbog žardinjera na svojoj "europskoj stazi" umre te "jasno poručiti" slovenskim vlastima i javnosti da "nema pregovora niti arbitraže" o područjima koja su 25. lipnja 1991. pripadala Sloveniji, poručila je udruga u izjavi za javnost.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u petak u razgovoru za Slovensku televiziju da mu je žao Jorasa i da razumije njegov problem, ali da je on "politički zloupotrebljen" i da akcije Podobnikove udruge ne koriste Sloveniji ni Jorasu. 

Rupel je nagovijestio da će se u razgovoru s hrvatskom stranom u vezi problema žardinjera nastojati postići rješenje po kojemu bi Joras umjesto žardinjera dobio za pristup do svoje kuće ključeve posebne rampe koja bi se postavila na stazu. Rupel je također izrazio sumnju da je Podobnik u stanju ostvariti svoje naume i zatvoriti granični prijelaz Plovanija, ne riješi li se Jorasov slučaj do subote, kako je Podobnik ranije bio priprijetio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene