Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno iznad Baltika

Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter
Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Foto: Afp
Njemački borbeni zrakoplovi presreli su rusku letjelicu, a sličan incident dogodio se i u siječnju ove godine.

Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter presreli su ruske zrakoplove iznad Baltičkog mora, objavilo su snage njemačkog ratnog zrakoplovstva.

Ruski obavještajni zrakoplov Il-20 jučer je letio bez transpondera, uređaja koji pomaže vlastima da identificiraju i prate letjelicu, javlja Newsweek.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Njemački borbeni zrakoplovi poletjeli su iz grada Lielvarde u Latviji.

Sličan incident dogodio se u siječnju ove godine kada su njemačke zračne snage objavile da su otkrile ruski Il-20 kako leti bez transpondera u međunarodnom zračnom prostoru i dodale da su ga zrakoplovi NATO-a "nakratko ispratili prije povratka na istok".

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Idući korak Oglasio se ministar Božinović o slučaju Dalibora Matanića: "Policija nije primila prijavu, ali..."

Prema NATO-u, njegov zrakoplov letio je "više od 300 puta u 2023. kako bi presreo ruske vojne zrakoplove" koji su se približavali zračnom prostoru saveza, uglavnom iznad Baltičkog mora.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Odgovor HDZ-u Milanović: ''Butković će vjerojatno u zatvor nakon izbora. Gdje je optužnica za Banožića?''

Glasnogovornik NATO-a Dylan White rekao je krajem prošle godine da je rat u Ukrajini stvorio najopasniju sigurnosnu situaciju u Europi u posljednjih nekoliko desetljeća te da su zato "borbeni zrakoplovi NATO-a non-stop na dužnosti, spremni za polijetanje u slučaju sumnjivih ili nenajavljenih letova u blizini zračnog prostora." prostor saveznika".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene