Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz minute u minutu

FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Screenshot Danka Ilić Danka Ilić Foto: Facebook Ispred kuće Danke Ilić Ispred kuće Danke Ilić Foto: Telegraf.rs/Nikola Anđić Selo Zlot - 1 Selo Zlot - 1 Foto: Telegraf +8 Selo Zlot - 2 Galerija 1/13 >>
Još uvijek se traga za tijelom ubijene dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

 

  • nastavljena potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2)

  • dvojici osumnjičenih za ubojstvo određen istražni zatvor od 30 dana

  • brat ubojice preminuo u zatvoru

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

19:45 Rade Dragijević, otac osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić, saznao je da mu je mlađi sin Dalibor, također kao i on osumnjičen da je pomagao u prikrivanju ubojstva djevojčice, umro u pritvoru, javlja Telegraf.

18:35 Više javno tužiteljstvu u Zaječaru naredilo je obdukciju Dalibora Dragijevića koji je umro u Policijskoj upravi u Boru. Obdukciju će obaviti Institut za sudsku medicinu u Beogradu. Također je naloženo da se prikupe sve potrebne obavijesti vezano uz njegovu smrt, javlja Telegraf.

17:35 Vozilo Hitne pomoći ponovo je uočeno u Zlotu, kod kuće osumnjičenog Dejana Dragijevića, u kojoj boravi njegova majka, javlja Telegraf.

17:25 Otac Dejana Dragijevića, njegov sin je osumnjičen za ubojstvo Danke Ilić, branio se šutnjom, a određen mu je pritvor od 30 dana, javlja Blic.

16:25 I dalje traje pretraga terena na teritoriju grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić. Pripadnici Specijalističkog tima za spašavanje iz ruševina iz Bora Sektora za izvanredne situacije, zajedno s ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spašavanja pretražili su dosad pola trase od sedam kilometara Lazareva kanjona, uz korištenje spasilačke specijalne opreme.

U tijeku je i nastavak pretrage jame iznad kanjona, duboke 70 metara. Dronom s termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona, no, barem zasad, ništa nije uočeno, javlja Nova.rs, a pripadnici MUP-a pretražili su i korito Zlotske rijeke.

16:06 Otac Dejana Dragijevića, njegova starija sina se sumnjiči da je ubio Danku Ilić, doveden je u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru zbog sumnje da je pomogao sinu da se riješi tijela djevojčice, piše Nova.rs. U ovom trenutku nije poznato je li obaviješten da mu je umro mlađi sin. 

14:40 Susjedi obitelji Dragijević u šoku su nakon što su čuli da je Dalibor preminuo u pritvoru. Danas je trebao biti saslušan. 

"U šoku smo zbog svega što se dogodilo u ovom selu. Čuli smo da je preminuo. To je tragedija, jadna žena što ju je sve snašlo, kao da ih je netko prokleo", rekli su susjedi ekipi Telegrafa misleći na Dejanovu i Daliborovu majku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Otkriven uzrok smrti brata Dankinog ubojice: Priveden je zbog sumnje da je pomogao sakriti tijelo

13:20 Brat ubojice Danke Ilić, Dalibor Dragijević, koji je priveden zbog sumnje da je zajedno s ocem pomogao da se riješi tijela dvogodišnje djevojčice, preminuo je u pritvoru

13:06 Hitna pomoć stigla je ispred kuće Dejana Dragijevića, muškarca osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić. Kako javljaju reporteri Blica, nekoliko liječnika je ušlo u kuću u selu Zlot kod Bora.

Pretpostavlja se da se u kući trenutno nalazi samo majka ubojica, budući da su njegov otac i brat jučer uhićeni zbog sumnje da su pomagali u sakrivanju tijela ubijene djevojčice.

11:04 O potrazi za tijelom ubijene Danke oglasio se MUP Srbije. "Pripadnici MUP-a intenzivno provode detaljnu pretragu terena na području grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubojstvo sumnjiče S. J. (50) i D. D. (50). 

Kako navode, više desetina pripadnika policije uz korištenje najsuvremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kojem živi osumnjičeni D. D, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž zlotske rijeke u potrazi za tijelom djeteta.

Pročitajte i ovo Danka Ilić, privođenje osumnjičenih strašan zločin "Dok smo tražili Danku rekao je - džabe je tražite. Bio je smiren, više je pio": Prijatelj otkrio detalje o ubojici djevojčice

Sumnja se da je D. D. drugog dana nakon izvršenog kaznenog djela premjestio Dankino tijelo na deponije u okolini Banjskog Polja, navodi MUP Srbije u priopćenju.

Policija pretražuje teren u selu jednog od ubojica

10:00 Pripadnici policije se nalaze na lokaciji Lazarev kanjon (Lazareva pećina) u selu Zlot gdje pretražuju teren. Iz sela Zlot je inače Dejan Dragijević, jedan od osumnjičenih, koji je priznao da je ubio Danku. U subotu su pretraživali njegovu kuću, isušivali septičku jamu... Pećina se nalazi oko tri kilometra od kuće. 

Za to vrijeme, ispred kuće u Banjskom Polju gdje je posljednji put viđena živa Danka ostavljeno je cvijeće, svijeće, balon i rozi plišani medo, javlja Telegraf

Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Ispred kuće Danke Ilić Foto: Telegraf.rs/Nikola Anđić

8:32 Put koji je prošla ubijena Danka Ilić (2) od dvorištu obiteljske kuće u Banjskom Polju do mjesta na kojem su je radnici Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, udarili službenim  automobilom bio je neprohodan i nevjerojatno je da ga je djevojčica mogla prijeći. Srpska policija bagerima je raščistila teren oko kuće do asfalta u potrazi za tragovima, a prije toga je ondje bilo žbunja, raslinja i gnojiva. 

Danka Ilić je prošla put od štale, gdje ju je majka ostavila na nekoliko trenutaka kako bi drugom djetetu dala vodu, nizbrdo do mjesta gdje ju je udario automobil. Snimku puta koji je prošla djevojčica možete pogledati OVDJE.

"To je jako nepristupačan teren. Djelovalo je nemoguće da dijete sve to može samo, da sve te prepreke može preskočiti, prijeći i izaći na ulicu. Nažalost, dogodilo se", za Blic je rekla načelnica policije Bojana Otović Pjanović.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon rat s Hezbollahom Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva

8:15 Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, koji su Danku udarili automobilom, a zatim i ubili, određen je istražni zatvor od 30 dana.

Policija je jučer privela oca i brata Dejana Dragijevića zbog sumnje da su pomogli riješiti se tijela.

Također su pretraživali nekoliko lokacija, između ostalog i kuću te septičku jamu u dvorištu obitelji Dragijević u selu Zlot. Iz kuće su iznosili dokaze u vrećama. Potraga se nastavlja i danas. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene