Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Tajfun pogodio jug Japana, 7 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan tajfun pogodio je japanski arhipelag Okinawu, pri čemu je ozlijeđeno sedam osoba, cestovni i željeznički promet je u kaosu, a više stotina avionskih letova moralo je biti odgođeno, izvijestile su lokalne vlasti.

Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti. Vjetar koji je jučer počeo puhati pogodio je Okinawu snagom od 250 km na sat. Tajfun Man-Yi, četvrti je ovosezonski tajfun u području Pacifika i prvi koji je pogodio Japan. Njegove posljedica osjeća 100.000 domaćinstava na Okinawi koja su ostala bez električne energije.

Pročitajte i ovo Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika Kišovito vrijeme Promjena vremena Velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm

Lokalna Meteorološka agencija tajfun je opisala kao "iznimno snažnan" te objavila kako je vjetar podigao valove visoke deset metara. Tajfun je za sobom na cestama ostavio prevrnute kamione, stabla iščupana s korijenjem i drugu materijalnu štetu. S obzirom da je tajfun praćen obilnim padalinama, stanovništvo strahuje od poplava i odrona tla u cijelom južnom dijelu zemlje.

No, njegova snaga postupno se smanjuje i više ne predstavlja opasnost, a napreduje prema sjeveru zemlje. U subotu bi mogao prijeći preko područja Osake, a u nedjelju preko Tokija, izvijestili su iz Meteorološke agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene