Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Automobil bomba

Napad na katoličku crkvu: Ozlijeđeno 15 vjernika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od posljedica eksplozije automobila bombe u utorak ujutro ispred sirijske katoličke crkve u Kirkuku ranjeno je 15 osoba, od kojih dvije teško, izvijestio je visoki dužnosnik mjesne policije.

'15 osoba je ozlijeđeno. Riječ je o vjernicima koji su se nalazili u crkvi i ljudima koji žive u blizini', rekao je policijski izvor. Prvi je put sirijska katolička crkva bila metom napada, izjavio je jedan od svećenika crkve, Imad Hana. Među ranjenima ima žena i djece, a dvije su osobe u vrlo teškom stanju.Svi ranjeni prebačeni su u bolnice u Kirkuku i Azadiju.

Izvjestitelj France presse koji se zatekao na mjestu događaja objavio je da je eksplozija bila vrlo snažna te je raznijela vrata, prozore i inventar crkve. Oštećeno je i nekoliko automobila te kuća u blizini starog dijela grada Kirkuka. Kršćani u Iraku bili su mete nekoliko napada 2010. godine, a najgori je bio pokolj koji su članovi Al Kaide izveli 31. listopada u katoličkoj katedrali u Bagdadu ubivši 46 osoba. (Hina)

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene