Obavijesti Video Pretražite Navigacija
32 kaznena djela

Mučni detalji sa suđenja: Na drogiranim seansama silovali djecu, tjerali ih da glume da su psi i jedu pseću hranu

Policija u Glasgowu
Policija u Glasgowu Foto: Afp
Sedam muškaraca i četiri žene optuženi su za 32 kaznena djela uključujući prisiljavanje djece da sudjeluju u seansama prizivanja duhova i demona te silovanje.

Jedanaest osoba pojavilo se u utorak na sudu u Velikoj Britaniji pod optužbama za sudjelovanje u lancu seksualnog zlostavljanja djece, koje je uključivao čarobnjaštvo, pokušaj ubojstva i ubijanje pasa.

Sedam muškaraca i četiri žene optuženi su za ukupno 32 kaznena djela, uključujući prisiljavanje djece da sudjeluju u seansama koristeći Ouija ploču i slične predmete za prizivanje duhova i demona.

Pročitajte i ovo Festival suspenzije tijela - 1 nije za svakoga VIDEO/FOTO Šokantni prizori s festivala u Puli: Buše kožu i vise na kukama iznad mora

Žrtve bile prisiljene gledati i sudjelovati u seansama koje su uključivale navodno čarobnjaštvo i čarolije, koje su ih navodile da vjeruju da su se metamorfizirali u životinje, navodi se u optužnici.

Gnjusni detalji govore i kako su djeca u tim seansama silovana dok su članovi grupe "pljeskali, navijali i verbalno poticali" napade te ih snimali, kažu tužitelji.

Petorica optuženih suočava s optužbom za pokušaj ubojstva jer su zatočili dijete u ormaru. Navodi se da je dijete bilo prisiljeno ponašati se kao pas, jesti pseću hranu te je obješeno za odjeću o čavao na zidu i gurnuto u mikrovalnu pećnicu.

Pročitajte i ovo Prizori blata sa festivala Imaju 11 pari nogu FOTO Iz poplavljene pustinje izgmizala gadna stvorenja s tri oka, probudila su se nakon dugo vremena: Dok ljudi bježe s paklenog festivala, oni haraju blatom

Svaki od optuženih također je optužen za zlostavljanje i ubijanje većeg broja pasa, uključujući i prisiljavanje dvoje djece da zlostavljaju životinje. Ostale optužbe uključuju navođenje djece na sudjelovanje u seksualnim aktivnostima, prisiljavanje djeteta na dostavu droge te posjedovanje i opskrbu raznih vrsta droga.

Navodni seksualni i neseksualni zločini, koji uključuju tri djevojčice i dječaka, dogodili su se u Glasgowu između 2010. i 2020. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Osijeku Na suzbijanje krvopija potrošeno više od milijun eura i još nije gotovo: "Ova godina je bila iznimno zahtjevna"

Optuženi Iain Owens, 45, Elaine Lannery, 39, Lesley Williams, 41, Paul Brannan, 41, Marianne Gallagher, 38, Scott Forbes, 50, Barry Watson, 47, Mark Carr, 50, Richard Gachagan, 45, Leona Laing, 51, i John Clark (47) porekli su pred sudom sve optužbe, a suđenje se odvija na Visokom sudu u Glasgowu, prenosi Sky News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene