Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zloglasni klan Velje Nevolje

"Sasjekli bismo i ovoga, nego nije vrijedan posla": Mladića tri dana mučili i silovali na stadionu

Veljko Belivuk
Veljko Belivuk Foto: Afp
Mladić I. S. dao je iskaz u kojem je opisao kakvu je torturu prošao jer su u zloglasnom klanu Velje Nevolje zaključili da je doušnik. Tukli su ga, mučili, silovali biljarskim štapom, a onda je uslijedio nezamislivi užas.

Mladić I. S. jedina je preživjela žrtva zločinačkog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, zvanog Marko Mesar, a prema navodima iz optužnice članovi klana oteli su ga, mučili, tukli i silovali. No samo su njega pustili živog iz bunkera na stadionu Partizana koji je klan koristio za preuzimanje droge i otmice. Sve su ostale, kaže optužnica, ubili.

I. S. bi danas trebao dati svoj iskaz na Specijalnom sudu u Beogradu. Kako je u svom ranijem iskazu pred tužilaštvom ispričao I. S., pripadnici grupe u listopadu 2020. odveli su ga u restoran na stadionu, a zatim ga vezali i uzeli njegov mobilni telefon.

"Što je bilo?! Došao si da cinkariš, da pratiš Velju?!" govorili su dok su ga tukli.
Kako je mladić ispričao, vezanog lisicama tukli su ga cijelu večer, a zatim ga odveli u prostorije ispod istočne tribine. Sve vrijeme optuživali su ga da je doušnik i da radi za protivničku navijačku skupinu Alkatraz, piše Blic.

I. S. im je ispričao da je u Beograd došao turistički, da voli Partizan i da je često išao na utakmice. U njegovu telefonu našli su broj telefona ubijenog Ljubomira Kiće Markovića, vođe Alkatraza, no mladić se branio da mu je on trebao naći posao u jednoj tvornici.

Nakon dva dana torture, u kojoj je bilo silovanja biljarskim štapom, trećeg su dana, prema iskazu I. S, stigli i Velja Nevolja i Marko Mesar.

Pročitajte i ovo Iva Balog otišla je na kupanje Iva (27) nestala je sa zabave, tijelo je pronađeno 60 km dalje: "Tamo je bilo stotinu ljudi, kako nitko nije ništa čuo ni vidio"

Pročitajte i ovo Ilustracija Upaljen meteoalarm Pripremite se! Stižu opasno olujno nevrijeme, kiša, tuča i pijavice

Tada ga je, rekao je, silovao A. Š. u prostorijama restorana na stadionu Partizana. Članovi klana na kraju su mu zaprijetili da ih ne smije prijaviti policiji.

Vojislav Đorđević, rukometaš Partizana, u tužiteljstvu je priznao krivična djela koja mu se stavljaju na teret, ali je tijekom suđenja povukao iskaz. Između ostalog, ispričao je sve o otmici I. S.: da su ga navijači tukli, kao i da je čuo da ga je A. Š. seksualno zlostavljao.

Marko Miljković je, navodi se u optužnici, poslao fotografiju I. S. i napisao da je "mali došao cinkati".

"Sasjekli bismo i ovoga, nego nije vrijedan posla. Pustili smo ga da ne moramo i njega oderati. Sreća njegova, naletio je u ponedjeljak kada je gužva", napisao je Marko Mesar.

U svojim dosadašnjim obranama vođe klana osporavali su tvrdnje I. S. i na sve ga načine pokušavali diskreditirati. Pričali su kako je I. S. bio mladić koji je sve vrijeme uzimao novac od navijača, kako je prosio i slično.

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj skupini počelo je u listopadu prošle godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene