Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuba ukinula ograničenja usluga mobilne telefonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuba je objavila da će Kubancima po prvi puta dopustiti neograničeno korištenje mobilnih telefona, što je posljednja u nizu odluka novog predsjednika Raula Castra u cilju poboljšanja pristupa robi široke potrošnje.

Kuba ima najnižu stopu uporabe mobilnih telefona u Južnoj Americi jer je ta usluga uglavnom bila ograničena na strance i dužnosnike vlade.

Pročitajte i ovo Zrakolovna nesreća na Kubi (Foto: AFP) Tri žene preživjele Kuba proglasila dvodnevnu žalost: U padu aviona više od 100 poginulih, među žrtvama i djeca Pad aviona na Kubi (Foto: AFP) - 3 Srušio se nakon polijetanja Tragedija na Kubi: U padu aviona u Havani poginulo više od 100 ljudi, troje preživjelih u kritičnom stanju

Kubanski telekomunikacijski monopolist ETECSA je rekao da će u idućih nekoliko dana javnosti početi pružati usluge mobilne telefonije.

Mnogi Kubanci su dugo priželjkivali slobodan pristup mobilnim telefonima i nadali se da će to biti jedan od prvih poteza Raula Castra koji je vlast od svog brata Fidela preuzeo 24. veljače.

Neki Kubanci imaju uslugu mobilne telefonije na ime stranaca ili njihovih radnih mjesta a sada će moći napraviti ugovore na svoje ime, rekao je ETECSA.

Rečeno je da će nova usluga biti plaćana u konvertibilnoj valuti kako bi se financirao razvoj kubanskih telekomunikacija i proširile usluge fiksne telefonije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene