Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kuba je objavila da će Kubancima po prvi puta dopustiti neograničeno korištenje mobilnih telefona, što je posljednja u nizu odluka novog predsjednika Raula Castra u cilju poboljšanja pristupa robi široke potrošnje.


Kuba ima najnižu stopu uporabe mobilnih telefona u Južnoj Americi jer je ta usluga uglavnom bila ograničena na strance i dužnosnike vlade.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon tajanstvenih "akustičnih napada" SAD razmišlja o zatvaranju veleposlanstva na Kubi Slika nije dostupna Pogledajte kako izgledaju ulice Havane nakon razornog uragana

Kubanski telekomunikacijski monopolist ETECSA je rekao da će u idućih nekoliko dana javnosti početi pružati usluge mobilne telefonije.

Mnogi Kubanci su dugo priželjkivali slobodan pristup mobilnim telefonima i nadali se da će to biti jedan od prvih poteza Raula Castra koji je vlast od svog brata Fidela preuzeo 24. veljače.

Neki Kubanci imaju uslugu mobilne telefonije na ime stranaca ili njihovih radnih mjesta a sada će moći napraviti ugovore na svoje ime, rekao je ETECSA.

Rečeno je da će nova usluga biti plaćana u konvertibilnoj valuti kako bi se financirao razvoj kubanskih telekomunikacija i proširile usluge fiksne telefonije.