Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ide i na izbore

Kapetan Dragan šokira i u Srbiji: "Pustite ubojice Đinđića, sve što su radili, radili su iz uvjerenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je zbog ratnih zločina pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora, pozvao je na puštanje na slobodu Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, koji su osuđeni na 40 godina zatvora zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Dragan Vasiljković je Milorada Ulemeka LegijuZvezdana Jovanovića nazvao herojima i rekao da je spreman garantirati za njih u slučaju da budu pušteni na slobodu. Dodao je da je "krajnje vrijeme da budu oslobođeni", a njihovu slobodu traži zbog toga što su "noseći srpsku uniformu stavljali život na kocku".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odvjetnica najavljuje žalbu Kapetan Dragan ostaje u zatvoru: ''Lepoglavu uspoređuje s nacističkim logorom i stvara lažni dojam žrtve hrvatskog pravosuđa'' Slika nije dostupna Ratni zločinac Kapetan Dragan opet želi na slobodu: Sud u Varaždinu odlučio o žalbi, odluka će biti poznata nakon što bude uručena Vasiljkoviću

Kako je izvijestio Blic, Vasiljković pritom tvrdi da ne poriče krivicu Legije i Jovanovića za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića, ali da je "red da oni posljednji dio života provedu na slobodi" i da "sve što su radili, radili su iz uvjerenja". Također je rekao da se osuđenicima kao otežavajuća okolnost uzima to što su nosili srpsku uniformu i što su domoljubi.

Podsjetimo, Kapetan Dragan je početkom ožujka pušten iz zatvora nakon što je odležao kaznu zbog ratnog zločina nad civilima i zarobljenicima na području Knina i Gline. Istog je dana protjeran iz Hrvatske, uz zabranu ulaska u Europsku uniju u trajanju od 20 godina. Nedavno je najavio da će sudjelovati na parlamentarnim izborima koji će biti održani 21. lipnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene