Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Juščenko potvrdio želju Ukrajine da uđe u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko danas je tijekom posjeta Poljskoj potvrdio svoju želju da Ukrajina uđe u NATO unatoč protivljenju Rusije i rezerviranosti brojnih zapadnih članica saveza.

"Naše je pravo biti dijelom nekog obrambenog saveza", izjavio je Juščenko nakon razgovora s poljskim predsjednikom Lechom Kaczynskim.

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom

"To nije pitanje izbora, već pitanje vremena. Siguran sam da ćemo ostvariti cilj", dodao je Juščenko.

"U proteklih je 80 godina Ukrajina pet puta gubila neovisnost, jer se nismo mogli okoristiti sustavom kolektivne sigurnosti. Ne želim nastavak te tradicije, želim jamstvo sigurnosti budućim naraštajima", izjavio je ukrajinski predsjednik.

Zahvalio je Poljskoj na potpori europskim težnjama njegove zemlje, a osobito na pokušaju uvjeravanja partnera na brzo uključivanje Ukrajine u Akcijski plan za članstvo u NATO-u (MAP).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene