Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeremić ponovno prijeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je kako je razgovarao s dvojicom od tri ministra vanjskih poslova zemalja koje su priznale neovisno Kosovo. Kaže kako su mu navodno rekli da nisu više mogli izdržati pritiske kojima se od njihovih zemalja tražilo priznanje Kosova. Jeremić je još jednom ponovio prijetnje susjedima.

'S dvojicom od trojice ministara sam razgovarao u srijedu i oni su mi se ispričali i rekli kako više nisu mogli trpjeti pritiske, te su izrazili nadu kako to neće narušiti naše odnose. Na žalost, hoće. Te su zemlje pokazale da ne vode samostalnu i suverenu vanjsku politiku i to je za žaljenje', kazao je ministar Jeremić. Nije imenovao s kojom dvojicom ministra vanjskih poslova razgovarao.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Gezim Čela velika akcija Pao jedan od najvećih narkobosova na Balkanu: Bio je časnik u specijalnoj policiji, drogu mu našli u vili

Hrvatsko, mađarsko i bugarsko priznanje Kosova je 'udarac', kazao je Jeremić, dodajući kako svaka država koja jednostranom odlukom naruši teritorijalnu cjelovitost Srbije više ne može računati na iste odnose kao prije te odluke.

To će se, kazao je Jeremić, odraziti i na regionalnu suradnju, jer usprkos činjenici da se proteklih godina puno međusobno radilo na tome da 90. ostanu iza nas, činjenica je i to da su susjedi Srbije svojom jednostranom odlukom narušili njen teritorijalni integritet.

Odgovarajući na apel predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, koji je zatražio da Srbija ne povlači svoje veleposlanike iz Hrvatske, Mađarske i Bugarske, ministar Jeremić je kazao kako će Beograd nastaviti s dosadašnjom praksom. Osim toga rekao je da su već upućene oštre note tim državama te dati nalozi veleposlanicima da se vrate u zemlju na konzultacije do daljnjega.

'Ako ne bismo reagirali, poslali bismo signal svijetu kako je to za nas potpuno prihvatljivo i bilo kakva iznimka značila bi da mi nismo ozbiljna država', kazao je Jeremić, dodajući da je takva politika usuglašena u Vladi Srbije te da će tako ostati sve dok, i ako, neka druga vlada ne odluči drukčije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene