Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čisti rat

Izraelska vojska mobilizirala još 16.000 pripadnika pričuvnog sastava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska je mobilizirala još 16.000 pripadnika pričuvnog sastava, čime se njihov broj popeo na 86.000 nakon nastavka operacije u Pojasu Gaze koja se vodi od 8. srpnja, rekla je u četvrtak vojna glasnogovornica.

"Vojska je izdala 16.000 dodatnih poziva na mobilizaciju kako bi se vojnici na terenu mogli odmoriti, čime se broj pripasnika pričuvnog sastava penje na 86.000", dodala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Sigurnosni kabinet, koji je u srijedu zasjedao pet sati, jednoglasno je odlučio o nastavku napada na Hamasove "terorističke ciljeve" i operacija kojima želi "neutralizirati" tunele što ih je prokopao islamistički pokret između Pojasa Gaze i izraelskog područja, izvijestio je javni radio.

Bolivija proglasila Izrael terorističkom državom

Nova sjednica sigurnosnog kabineta koji ima 8 ministara zakazana je za četvrtak poslijepodne, dodaje radio. Po izjavi jednog generala zaduženog za sektor Gaze, kako prenosi radio, uništenje tunela je "pitanje dana". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene