Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog napada na Gazu

Bolivija proglasila Izrael terorističkom državom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolivija je uvrstila Izrael na popis terorističkih država, u znak prosvjeda protiv izraelskih vojnih operacija u Pojasu Gaze.

Bolivijski predsjednik Evo Morales objavio je u srijedu tu odluku u prigodi susreta s učiteljima u gradu Cochabambi.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga

"Proglašavamo Izrael terorističkm državom", rekao je dodavši da ofenziva na Gazu "pokazuje da Izrael nije jamac načela poštovanja života i temeljnih prava koja uređuju miran i skladan suživot naše međunarodne zajednice".

VIDEO Djevojčica iz sata u sat objavljuje o bombardiranju Gaze

Bolivija je 2009. prekinula diplomatske veze s Izraelom nakon prethodne ubojite operacije u Gazi, kao i druge latinskoameričke zemlje radikalne ljevice, među kojima Venezuela i Kuba.

La Paz je ipak dosad poštovao ugovor iz 1972. po kojemu izraelski državljani mogu slobodno ući u Boliviju. Nakon Brazila i Ekvadora prošlog tjedna, u utorak su Čile, Peru i Salvador pozvali "na konzultacije" svog veleposlanika u Izraelu.

Čile je pak izraelske vojne operacije nazvao "kolektivnim kažnjavanjem civila u Gazi" a susjedni Peru je izrazio iskreno žaljenje što je "nastavkom izraelskih vojnih operacija u Gazi prekršeno primirje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene