Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječio tragediju

VIDEO Vozačici autobusa pozlilo u vožnji, a reakcija ovog dječaka je nevjerojatna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Učenik 7. razreda uspio je zaustaviti autobus pun učenika nakon što se vozačica onesvijestila. Njegovu snalažljivost i hrabrost prepoznala je cijela zajednica Michigana na čelu sa školom, a njegovi roditelji puni su ponosa.

Zahvaljujući pribranom 13-godišnjaku, roditelji 66 učenika iz jednog grada nedaleko od Detroita u Michiganu mogu slaviti, a mnogi će dobro zapamtiti tu srijedu.

Dillon Reeves iz srednje škole Carter u Warrenu dovezao je na sigurno školski autobus nakon što je vozačica izgubila svijest.

Ona je prethodno upozorila bazu autoprijevoznika da se ne osjeća dobro i da će stati te je kanila zakočiti kad se onesvijestila.

Autobus je počeo skretati iz trake, a učenici su počeli vrištati.

Dillon je skočio naprijed sa svog sjedala oko pet redova iza prije nego što je preuzeo kontrolu nad volanom, a potom je viknuo da netko odmah nazove 911.

Sve je zabilježeno na snimci iz autobusa, a grad pozdravlja školarca kao heroja.

"Jako smo ponosni na tebe zbog tvojeg herojskog djela!" poručio je u objavi na Facebooku vijećnik Warrena Jonathan Lafferty.

Učenici su se vraćali kući iz škole u srijedu kada je vozačica autobusa osjetila vrtoglavicu i ubrzo izgubila svijest, prema školskom nadzorniku Robertu Livernoisu, piše BBC.

''Što je, dovraga, učinio?''

Uzrok bolesti vozačice autobusa još nije poznat, a nema povijest nijednog drugog incidenta tijekom vožnje.

Kad je policija nazvala Dillonove roditelje, njegov otac Steve Reeves, prvo je upitao: "Što je, dovraga, učinio?" Policajci su rekli: ''Ne, vaš sin je heroj.''

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Sudar školskog autobusa u Zagorju: Prevozio djecu u školu i udario u osobni automobil

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač pokušao pobjeći Vozač školskog autobusa u koji se zabio automobil posljednji radni dan će zapamtiti: ''Nikad nisam doživio ništa ni približno ovome''

Nakon incidenta njegova ponosna maćeha Ireta Reeves napisala je na Facebooku: "On je kod kuće i svi su dobro zahvaljujući Dillonu. Za Dillona ​​to je samo još jedan dan. On nema pojma koliko je ljudi danas toliko ponosno na njega."

Otkrila je i da je Dillon uspio razgovarati sa svojom prijateljicom vozačicom autobusa: ''Ona je kod kuće s obitelji i oporavlja se.''




Identitet vozačice zasad nije otkriven, a s obzirom na to da neće moći voziti idućih šest mjeseci, pokrenuta je kampanja kako bi joj se pomoglo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene