Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač pokušao pobjeći

Vozač školskog autobusa u koji se zabio automobil posljednji radni dan će zapamtiti: ''Nikad nisam doživio ništa ni približno ovome''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školski autobus sudario se u petak ujutro s osobnim automobilom. Vozač automobila nakon nesreće pokušao je pobjeći.

U petak oko 8:30 u Jugovu Polju kod Virovitice dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali školski autobus i osobni automobil.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija Teška nesreća kod Sesveta: Autobus udario ženu, preminula je Screenshot Izvlačili ga vatrogasci VIDEO Subotnje ludilo kraj Velike Gorice: Napio se i ukrao autobus, pa sletio u kanal

Nesreća se dogodila kada je 30-godišnji vozač iz zasad neutvrđenih razloga automobilom prešao u suprotnu kolničku traku i prednjim dijelom udario u prednji dio autobusa kojim je upravljao 62-godišnji vozač, izvijestila je policija. Autobus je sletio s ceste na poljoprivrednu površinu.

U trenutku nesreće u autobusu je bilo 14-ero djece, a dvoje ih je zatražilo liječničku pomoć te su vozilom hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Virovitica.

Vozač automobila je nakon prometne nesreće pokušao pobjeći s mjesta događaja, no policija ga je uhitila. Niti jedan vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Heroj dana

Vozač autobusa ispričao je da se sve dogodilo u sekundi. Otkrio je i da je vozač automobila vrludao cestom, a iza njega se, na povratku s drugog zadatka, vozila interventna policija.

''U jednom trenutku, a radi se o sekundi, vozilo se našlo pred autobusom. U istom trenu procijenio sam da mogu izbjeći direktan sudar ako skrenem na livadu s desne strane ceste u naselju i to sam i učinio. No sudar nisam uspio izbjeći. Vozilo nas je udarilo sa strane, ali taj kontakt nije uzrokovao tragičan ishod, na svu sreću'', ispričao je vozač kojemu je ovo bio posljednji radni dan jer je od sutra - u mirovini.

''Kao da se nešto poslagalo. Cijeli svoj radni vijek vozim, ali nikad nisam doživio ni približno ništa ovome. Danas je u autobusu bilo oko 15 djece, osnovnoškolaca iz Cabune i Žubrice koja su išla 'odraditi' svoj zadnji dan u nastavnoj godini u Osnovnoj školi u Suhopolju'', priča vozač za portal ICV.

Nakon sudara najprije je provjerio jesu li djeca u autobusu dobro, a onda im je rekao da svi izađu iz autobusa na livadu. Vidio je, kaže, vozača automobila da kroz polje kukuruza pokušava pobjeći.

''Ne znam što mu je bilo da sve to učini, ne mogu i ne želim ga mrziti zbog tog što je ugrozio i svoj i naše živote, no nadam se da će ovakvih situacija na našim prometnicama biti što manje'', zaključio je koji posljednji radni dan sigurno neće zaboraviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene