Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera s testovima

Jesu li sporni testovi davali lažne rezultate? "Ako je netko zaista u originalnu kutiju stavljao zamjenske komponente..."

Aktualno Galerija Martina Bolšec Oblak, reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Istraga zbog covid testova, ilustracija - 1 Istraga zbog covid testova, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Istraga zbog covid testova, ilustracija - 2 Istraga zbog covid testova, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Istraga zbog covid testova, ilustracija - 3 Istraga zbog covid testova, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Istraga zbog covid testova, ilustracija - 4 Galerija 1/6 >>
Koronakriza za mladog biznismena iz Varaždina nije bila nimalo krizna. Usred pandemije uočio je priliku za basnoslovnu zaradu na testovima, o čemu je u Dnevniku Nove TV izvijestila reporterka Martina Bolšec Oblak.

Varaždinska policija potvrdila je za Dnevnik Nove TV da je u tijeku intenzivna istraga zbog nabave spornih testova za COVID-19. Naime, 24-godišnjak iz Varaždina navodno je u pakiranje odobrenih testova stavljao zamjenske komponente.

O ovom je slučaju u Dnevniku Nove TV izvijestila reporterka Martina Bolšec Oblak, koja je na početku javljanja uživo rekla da je zasad teško reći tko je sve tim testovima testiran i jesu li oni davali lažne rezultate.

"Time se sada bave istražitelji i institucije jer puno je toga što se treba provjeriti budući da su u Hrvatsku stizali milijuni i milijuni testova", rekla je reporterka.

"O ovom sam konkretnom primjeru razgovarala i s epidemiolozima. Oni mi kažu da se – ako je netko zaista u originalnu kutiju odobrenog testa stavljao zamjenske komponente ili dijelove koji možda nisu uopće provjereni – naravno da je onda i veliko pitanje jesu li neki testovi bili lažno pozitivni ili negativni", dodala je.

Pročitajte i ovo Istraga zbog covid testova, ilustracija - 4 Upitne deklaracije Dobar posao u Varaždinu: U tijeku intenzivne provjere policije zbog nabave testova za koronu, premijeru sporna jedna stvar

Pročitajte i ovo Tabla testiranje na koronavirus Strelica prema - nikamo Žuti znak zbunio Zagrepčane, ali i nadležne: "Ne bi trebao biti tamo, maknut ćemo ga..."

Na kraju je javljanja rekla da se Dnevnik Nove TV već više puta bavio problemima nabavke medicinske opreme i testova.

"Upozoravali smo upravo na tu žurnu nabavu. Kada je krenuo COVID, nitko nije imao maske i bilo je velikih problema s medicinskom opremom. Tada je i uspostavljena ta žurna nabava, koja nije toliko jasna i detaljna kao ostala javna nabava", rekla je Bolšec Oblak.

"Podsjećam da su Hrvati samo na testiranje potrošili više od milijardu kuna, tako da će istražitelji imati jako puno posla ne samo u ovom nego i u svim drugim slučajevima", zaključila je javljanje uživo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene