Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilderberg skupina

GOSPODARI SVIJETA 4 stvari o njima znamo, no jednu nikad nećemo doznati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilderberg skupina je doista dugo vremena bila predmetom raznoraznih špekulacija, no što mi doista znamo oko tih tajnovitih međunarodnih sastanaka između najvećih svjetskih političara i poslovnjaka?

Neke stvari oko Bilderberg skupine danas su ponate, no jednu vjerojatno nećemo nikad javno doznati. Evo pregleda što znamo, a što ne znamo o tim sastancima.

Znamo gdje se ti sastanci održavaju

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Lokacija tih sastanaka u međuvremenu je postala javna stvar. Godine 2014. Kopenhagen je bio top destinacija za Bilderberg skupinu.

Određuju li globalne procese? Skupina Bilderberg sastala se u Kopenhagenu

Svjetska elita će ove godine imati razgovor ugodni u austrijskim Alpama, odnosno hotelu Interlapen u Tirolu.

Znamo tko dolazi na te sastanke

Popis uzvanika isto tako je u međuvremenu postao javno dostupan. Ovogodišnjem sastanku u Austriji prisustvovat će i bivši predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso te izvršni direktori Googlea, British Petroleuma, Shella i Deutsche Banka, između ostalih.

Znamo što je na agendi

Prije svojih sastanaka, skupina sada objavljuje i popis širokih tema o kojima će raspravljati. Ove godine sve što znamo jest da će raspravljati o područjima umjetne inteligencije, cyber sigurnosti, kemijskom oružju i prijetnjama, tekućim ekonomskim problemima, europskoj strategiji, globalizaciji, Grčkoj, Iranu, Bliskom istoku, NATO-u, Rusiji, terorizmu, Velikoj Britaniji, SAD-u i izborima u SAD-u.

Znamo da osiguranje shvaćaju ozbiljno

Područje na kojem Bilderberg skupina ima sastanak u potpunoj je blokadi i sve to uz svesrdnu suradnju zemlje domaćina.

Nepotrebno je reći da će područje oko navedenog hotela u Tirolu biti ne samo pod povećalom, već i mikroskopom policije, osiguranja i sigurnosnih službi.

Uhićenja novinara koji pokušavaju doći do informacija česta su pojava.

Ipak... nikad nećemo znati što je rečeno

Nema zaključaka, nema izjava, nema komentara, nema izvještaja, priopćenja ili bilo kakve komunikacije s predstavnicima medija i javnosti.

Svjetska elita dolazi u tišini, a u istom tonu i odlazi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene