Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U uvjetima korištenja sada se izričito navodi kako Googleov automatiziran softver pregledava sadržaj elektroničke pošte


Google je osvježio uvjete korištenja Gmaila kako korisnicima te usluge elektroničke pošte jasno stavili do znanja da pregledavaju sve njihove poruke, piše Guardian. Sada se u uvjetima izričito navodi kako Googleov automatiziran softver pregledava sadržaj elektroničke pošte pohranjene na Googleovim serverima, kao i one koje se šalju i primaju s bilo kojeg Googleovog računa.

Vezani članci Nokti u doba korone ''Broj oboljelih raste, ali vaša glupost ne jenjava'': Kozmetičarka podijelila zabrinjavajuće poruke mušterija Slika nije dostupna 'Sveto trojstvo' Silicijske doline: Nitko nema pristup našim serverima

Google pregledava poruke ne bi li prepoznao neželjenu poštu i zloćudni softver s jedne te važnu poštu s druge strane, ali i zbog oglašavanja, to jest stvaranja reklama prilagođenih korisnicima.

Okršaj u zraku: Zašto i Google i Facebook žele kontrolirati nebo?

- Ovo nije najgora stvar koju Google radi. Ali kao i s drugim sličnim stvarima, ako ljude to brine, trebali bi biti u mogućnosti da to potpuno isključe ako žele - rekao je Jim Killock, direktor britanske organizacije Open Rights Group, čiji je cilj zaštita ljudskih prava u digitalnom dobu. Killock dodaje da Google radi neke puno opasnije stvari, poput čuvanja informacija o pojedincima. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook