Tvornica BMW-a
Tvornica BMW-a Foto: Afp

Kompanija General Motors (GM) traži od svojih radnika da spavaju na podu tvornice u Šangaju, kako bi se razina produktivnosti održala za vrijeme novih restrikcija u Kini.


Zabilježeno je nekoliko novih pojava širenja koronavirusa u Kini, koja se do sad trudila implementirati strategiju nulte stope pojavnosti zaraze koronavirusom. Zbog novih slučajeva zaraze, grad Šangaj odlučio je u nedjelju da će tokom ovog tjedna zatvoriti polovicu grada, kako bi proveli intenzivnu i masovnu kampanju testiranja na koronavirus. Druga polovica grada biti će zatvorena iz istih razloga počevši sa 1. travnja.

Za vrijeme ovih novih zatvaranja, Kina je napomenula kompanijama koje se nalaze u "zatvorenim" područjima da uspostave sustave "zatvorene petlje", u kojima će radnici živjeti i i raditi unutar jednog postrojenja, odvojeni od šire javnosti dok se situacija ne razriješi, prenosi Business Insider.

Koronavirus u Kini - 1 Prijavili najveći broj slučajeva korone od izbijanja epidemije prije dvije godine, uveden lockdown u gradu od devet milijuna ljudi

Ruska vojska Jesu li očekivanja Zapada od Kine prevelika? Ministar vanjskih poslova poslao poruku koja zabrinjava

S obzirom na ove direktive, kompanija General Motors traži od svojih radnika da rade i spavaju na podu tvornice u Šangaju, dok su osigurali posebne "prolaze" za zaposlene vozače kamiona. GM je odbio komentirati ovaj potez. Kineske tvornice GM-a na koje se ovo odnosi bave se proizvodnjom Buick, Chevrolet i Cadillac marki automobila.

Šangaj je zabilježio oko 3,450 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što sačinjava oko 70 posto ukupnih novih slučajeva, prenijeo je The Guardian, pozivajući se na podatke lokalnih vlasti. Ovo su najviše brojke novozaraženih slučajeva koje Kina bilježi još od veljače 2020.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju